A fehér beltéri ajtók legjobb tulajdonsága

2014-07-30

Valószínűleg a többségünk azért viseltet vegyes érzelmekkel a fehér beltéri ajtókkal szemben, mert korábban a neve összeforrt a rossz minőségű, fehérre mázolt farostlemez ajtóval. Pedig az nem a színe miatt volt kritizálható, hanem a rossz megmunkálás, és a felhasznált anyagok megkérdőjelezhető minősége miatt. 

A mai modern fehér beltéri ajtók, legyenek akár lakkozott fehérek, akár dekorfóliásak, már olyan minőséget képviselnek, hogy nem kell attól tartanunk, hogy fehérségük megkopik, vagy besárgul, ráadásul kevésbé sérülékenyek.

Azonban a legjobb tulajdonságuk korántsem a minőségük, hanem az, hogy afféle egyszínű kaméleon módjára bármilyen lakberendezési stílusban jól mutatnak, hiszen a fehérhez minden más színvilág passzol.

Gondoljunk csak bele, hogy a különleges színű dekor beltéri ajtókhoz bizony eléggé kötött, meghatározott színvilágból választhatunk. És ne feledjük, hogy a beltéri ajtókat is hosszú időre választjuk, esetleg nincs is lehetőségünk arra mindig, hogy egy-egy felújítás, otthon design frissítés keretében ezeket is lecseréljük, érdemes olyan színvilágot választanunk, ami kevésbé köti meg a kezünket a lakberendezésben.

Ha teljes felújításra nincs is mindig keret, azért néhány évente egy festés, tapétázás, esetleg a textilek cseréje eléggé fel tudja dobni az otthonunkat nagyobb beruházás nélkül is. De ahogy mi magunk, úgy az ízlésünk is változik idővel.

Így például a ma kiválasztott sötét színvilágot később megunhatjuk, vagy inkább másra cserélnénk, nem biztos, hogy a korábban választott különleges színvilágú beltéri ajtóval ezt könnyen megtehetjük.

Ezzel szemben a fehér beltéri ajtókkal biztosan nem járunk így, mivel a fehér szín minden színvilághoz passzol. Ezért elsősorban azoknak ajánljuk a fehér ajtókat, akik 3-4 évente szívesen csinosítják otthonukat új falszínekkel.

Fehér beltéri ajtókat keres? Lapozza végig Ajtóstílus magazinunkat!

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Egy sokoldalú tolóajtó vasalat: Twin 2.0/120
2016-07-14

Egy sokoldalú tolóajtó vasalat: Twin 2.0/120

Minimalista design és műszaki kifinomultság jellemzi a Twin 2.0/120 tolóajtó vasalatot, mellyel a nehéz teleüveg ajtók is könnyedén, és hangtalanul mozgathatóak.

Olvasson tovább
Mit kell tudni a beltéri ajtók hanggátlásáról?
2014-10-01

Mit kell tudni a beltéri ajtók hanggátlásáról?

A környezeti zajok nagyban befolyásolhatják közérzetünket. Ha zajos környéken, lépcsőházban lakunk, érdemes megfelelő nyílászárókkal védekezni a zajok ellen. Mire is figyeljünk?

Olvasson tovább
Minden beltéri ajtón azonos a kilincs magasság?
2014-07-17

Minden beltéri ajtón azonos a kilincs magasság?

Mekkora a kilincs magsság egy beltéri ajtón? Mindegyiken ugyanott van? Lehet túl alacsonyan, vagy magasan is? Körbejártuk a kérdést.

Olvasson tovább