A fehér beltéri ajtók legjobb tulajdonsága

2014-07-30

Valószínűleg a többségünk azért viseltet vegyes érzelmekkel a fehér beltéri ajtókkal szemben, mert korábban a neve összeforrt a rossz minőségű, fehérre mázolt farostlemez ajtóval. Pedig az nem a színe miatt volt kritizálható, hanem a rossz megmunkálás, és a felhasznált anyagok megkérdőjelezhető minősége miatt. 

A mai modern fehér beltéri ajtók, legyenek akár lakkozott fehérek, akár dekorfóliásak, már olyan minőséget képviselnek, hogy nem kell attól tartanunk, hogy fehérségük megkopik, vagy besárgul, ráadásul kevésbé sérülékenyek.

Azonban a legjobb tulajdonságuk korántsem a minőségük, hanem az, hogy afféle egyszínű kaméleon módjára bármilyen lakberendezési stílusban jól mutatnak, hiszen a fehérhez minden más színvilág passzol.

Gondoljunk csak bele, hogy a különleges színű dekor beltéri ajtókhoz bizony eléggé kötött, meghatározott színvilágból választhatunk. És ne feledjük, hogy a beltéri ajtókat is hosszú időre választjuk, esetleg nincs is lehetőségünk arra mindig, hogy egy-egy felújítás, otthon design frissítés keretében ezeket is lecseréljük, érdemes olyan színvilágot választanunk, ami kevésbé köti meg a kezünket a lakberendezésben.

Ha teljes felújításra nincs is mindig keret, azért néhány évente egy festés, tapétázás, esetleg a textilek cseréje eléggé fel tudja dobni az otthonunkat nagyobb beruházás nélkül is. De ahogy mi magunk, úgy az ízlésünk is változik idővel.

Így például a ma kiválasztott sötét színvilágot később megunhatjuk, vagy inkább másra cserélnénk, nem biztos, hogy a korábban választott különleges színvilágú beltéri ajtóval ezt könnyen megtehetjük.

Ezzel szemben a fehér beltéri ajtókkal biztosan nem járunk így, mivel a fehér szín minden színvilághoz passzol. Ezért elsősorban azoknak ajánljuk a fehér ajtókat, akik 3-4 évente szívesen csinosítják otthonukat új falszínekkel.

Fehér beltéri ajtókat keres? Lapozza végig Ajtóstílus magazinunkat!

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
A beltéri ajtók és az ár-érték arány
2014-10-20

A beltéri ajtók és az ár-érték arány

Ha szétnézünk a beltéri ajtó piacon, bizony azt látjuk, hogy elég széles skálán mozognak a beltéri ajtó árak. Ráadásul mindegyik minőségi termékként van feltüntetve. De vajon tényleg így van?

Olvasson tovább
A keresztirányú minta problémája a beltéri ajtókon
2014-04-16

A keresztirányú minta problémája a beltéri ajtókon

Az utóbbi években igen népszerűek lettek az építkezők és felújítók körében a keresztirányba fordított fafurnérok és fautánzatok a beltéri ajtókon. Fogadjunk, hogy mutatunk valamit, amit a vásárlók még nem vettek észre!

Olvasson tovább
Ez a különbség a tele üvegajtók és az üvegezett ajtók között
2015-08-11

Ez a különbség a tele üvegajtók és az üvegezett ajtók között

Nem csak ablakokkal lehet több fényt otthonunkba engedni, a beltéri ajtók is tudnak fényáteresztőek lenni, nézzük, hogy.

Olvasson tovább