A laminált beltéri ajtók csúcsa

2014-04-29

A beltéri ajtók piacán nem véletlenül a laminált beltéri ajtó modellek a legnépszerűbbek. Leginkább a kedvező áruk miatt választják őket, de sokan kedvelik a széles, a természetben nem mindig megtalálható színválasztékot is. 

Sok esetben azonban a laminált beltéri ajtók megjelenése, kidolgozása hagy némi kívánnivalót maga után. Eldolgozatlan részletek, silány alapanyagok használata, elavult gyártástechnológia alkalmazása, ezeket mind - mind megtalálhatjuk a piacon.  

A laminált beltéri ajtók élképzéséről ritkán esik szó, a legtöbben a szín és formaválasztáson túl nem mennek bele a részletekbe. Pedig szerintünk fontos része az ajtónak, főként, ha a hosszantartó szépségről beszélünk.

A kerekített élképzésű laminált beltéri ajtók

A laminált beltéri ajtók korábban két féle élkialakítással készültek.  

A kerekített élű modellek voltak az elsők, amiket nem kellett féltenünk, hogy hamar elhasználódnak a mindennapokban, mivel kerekített él formájuknak köszönhetően kevésbé voltak sérülékenyek, és az élfólia sem vált le, vagy piszkolódott el csúnyán. Azonban a formájuk miatt nem illettek tökéletesen a legújabb lakberendezési trendek szerint kialakított otthonokba.

 

A sarkos élképzésű beltéri ajtók

A sarkos élképzésű modellek jól illeszkednek például a minimalista designba, de kialkításuk miatt rendkívül sérülékenyek, éleik könnyen leválhatnak, és tisztán tartásuk is nehezebb az élek mentén.

Ennek az az oka, hogy a sarkos élű beltéri ajtókra az élfóliát külön rögzítik, így az illesztési hézagokba könnyen beleragad a por és piszok. A folyamatos használat közben, minden (esetleg piszkos kézzel elkövetett) érintéssel könnyen koszolódik.  Továbbá, ugyanezen ok miatt a fólia könnyebben le is válhat.

 

A laminált beltéri ajtók új nemzedéke

Az egyik vezető német ajtógyár új, szabadalmaztatott eljárása, melynek eredményeképp az ajtó éle se nem kerek, se nem sarkos, hanem valahol a kettő között van.

Az él minimális rádiusza révén kiküszöböli  a sarkos élek legnagyobb hátrányait (piszkolódás, leválás, sérülékenység), valamint, a mai lakberendezési trendekbe nem illeszkedő kerekített él helyett minimalista, sarkos hatást kelt.

 

Kiknek ajánljuk ezeket a beltéri ajtókat?

Az ilyen technológiával készült laminált beltéri ajtók kiváló alternatívát jelentenek azon építkezőknek és felújítóknak, akik nem szeretnének silány minőségű beltéri ajtót otthonukba, ugyanakkor árban is szeretnének ésszerű keretek között maradni.

Tudjon meg többet az új technológiával készült beltéri ajtókról itt!

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Fachwerk, a rusztikus furnér ajtó család
2016-07-20

Fachwerk, a rusztikus furnér ajtó család

Hadd mutassuk be a legújabb furnér ajtócsaládot, ami igazából egy különleges tölgy furnér gyűjtemény. Vigyázat, csak ínyenceknek!

Olvasson tovább
Az olcsó dekor beltéri ajtók titka
2014-06-25

Az olcsó dekor beltéri ajtók titka

Ha már Ön is végignézte a piacon a jelenlegi beltéri ajtó kínálatot, könnyen megállapíthatja, hogy a dekor belső ajtók a legnépszerűbbek, leginkább a kedvező áruk miatt. De nézzük, mi ennek az oka?

Olvasson tovább
Ajtóbeépítés szépen és csúnyán
2014-04-28

Ajtóbeépítés szépen és csúnyán

Sajnos az elmúlt 20 év építőipari minősége hozzászoktatott bennünket, hogy elfogadjuk az igénytelen, szakszerűtlen munkát. Leginkább azért, mert lassan már nincs pozitív példa, amihez viszonyítani tudnánk. Nézzük hát, mi szép, és mi nem?

Olvasson tovább