Beltéri ajtó, vagy inkább bútor?

2014-10-15

Először is, azért állítjuk, hogy a beltéri ajtó inkább bútordarab, mintsem épületszerkezeti elem, mert szinte minden helyiségben megtalálható. Ez önmagában ugyan, még nem lenne elegendő ok, viszont a mérete és a formája elég meghatározó ahhoz, hogy bizony nem mindegy,  hogyan néz ki. 

Továbbá a nagy felülete miatt a beltéri ajtó színe sem irreleváns, mivel illeszkednie kell a többi bútorhoz, a falak színéhez és a padlóburkolathoz is. Sőt, lehet, hogy ezt nem gondoljuk végig előre, a beltéri ajtó, padlóburkolat, falfelületek kerülnek be először otthonunkba, ezek adják meg az alap szín és hangulatvilágot.

Ma már nem csak a konyhabútorunk, vagy a nappalibútorunk lehet mindenféle felületű, de bizony a beltéri ajtók között is számos lehetőségünk akad: furnérozott beltéri ajtó, fautánzatú fóliás beltéri ajtó, lakkozott fehér beltéri ajtó, üvegajtó.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Egy népszerű ajtómodell - sok bosszúsággal
2014-09-30

Egy népszerű ajtómodell - sok bosszúsággal

Az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek az üvegkivágásokkal tagolt ajtómodellek. Az, hogy ezeket valaki szépnek találja-e, az ízlés kérdése. De, hogy műszakilag rosszak, az nem kérdés. Miért?

Olvasson tovább
Milyen az a furnérozott beltéri ajtó?
2014-08-26

Milyen az a furnérozott beltéri ajtó?

Sokan csak a beltéri ajtó vásárlása előtt találkoznak a furnéros, furnérozott, esetleg a fafurnéros szavakkal. De mit is jelentenek ezek pontosan?

Olvasson tovább
Rejtett pántolás falcolt beltéri ajtóknál
2014-04-15

Rejtett pántolás falcolt beltéri ajtóknál

A rejtett pántolás régóta közkedvelt megoldás az ütköző perem nélküli (falcolatlan) beltéri ajtóknál. Igazi áttörést jelent azonban a rejtett pántolás a falcolt ajtók esetén, mert közel azonos hatást lényegesen kedvezőbb árszinten célozhatunk meg.

Olvasson tovább