Beltéri ajtó, vagy inkább bútor?

2014-10-15

Először is, azért állítjuk, hogy a beltéri ajtó inkább bútordarab, mintsem épületszerkezeti elem, mert szinte minden helyiségben megtalálható. Ez önmagában ugyan, még nem lenne elegendő ok, viszont a mérete és a formája elég meghatározó ahhoz, hogy bizony nem mindegy,  hogyan néz ki. 

Továbbá a nagy felülete miatt a beltéri ajtó színe sem irreleváns, mivel illeszkednie kell a többi bútorhoz, a falak színéhez és a padlóburkolathoz is. Sőt, lehet, hogy ezt nem gondoljuk végig előre, a beltéri ajtó, padlóburkolat, falfelületek kerülnek be először otthonunkba, ezek adják meg az alap szín és hangulatvilágot.

Ma már nem csak a konyhabútorunk, vagy a nappalibútorunk lehet mindenféle felületű, de bizony a beltéri ajtók között is számos lehetőségünk akad: furnérozott beltéri ajtó, fautánzatú fóliás beltéri ajtó, lakkozott fehér beltéri ajtó, üvegajtó.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
A keresztirányú rajzolat problémája a beltéri ajtókon
2014-04-16

A keresztirányú rajzolat problémája a beltéri ajtókon

Az utóbbi években igen népszerűek lettek az építkezők és felújítók körében a keresztirányba fordított fafurnérok és fautánzatok a beltéri ajtókon. Fogadjunk, hogy mutatunk valamit, amit a vásárlók még nem vettek észre!

Olvasson tovább
Mire figyeljünk a nyitásirányoknál?
2014-08-08

Mire figyeljünk a nyitásirányoknál?

Elsőre talán nem is egyértelmű a kérdés, pedig akad néhány dolog, amire érdemes figyelnünk a beltéri ajtók nyitásirányának meghatározásánál. Nézzük, mik lehetnek ezek.

Olvasson tovább
Teremtsen kontrasztot üvegajtókkal
2016-11-15

Teremtsen kontrasztot üvegajtókkal

Kinek a pap, kinek a papné, avagy ízlések és pofonok, tartja a mondás. Mi is valljuk, hogy ahány ház, annyi szokás, és beltéri ajtó létezik. Miért pont az üvegajtók maradnának ki?

Olvasson tovább