Olcsó beltéri ajtók

2014-11-03

A beltéri ajtók piacán nem csak széles termék, de széles árválasztékot is találunk. Az alsó szegmensben kb. 50.000 Ft-ig válogathatunk, de nézzük, mit is kapunk a pénzünkért.

Farostlemez beltéri ajtó

A préselt farostlemez beltéri ajtók felületkezelés nélküliek. Mivel a hatályos szabványoknak sem igazán felel meg, az esztétikai értéke pedig gyakorlatilag nulla, így otthonszépítésre nem igazán alkalmas.

Könnyen vetemedik, mivel a belső lemezszerkezete instabil, a zárszerkezet és a pántok gyorsan kopnak, elhasználódnak. Az ajtótok szerkezete általában MDF-ből, vagy tömör fenyőből készül.

Ez az úgy nevezett gerébtok, aminek elég nehézkes a szerelése, nagyon pontos falazómunka szükséges hozzá. Nem állítható a falvastagsághoz, ráadásul az utólag felhelyezendő takarólécek rögzítése is problémás és pontatlan.

Akár már bruttó 14.000 Ft-ért hozzájuthatunk, de leginkább csak abban az esetben ajánljuk, ha gyorsan szeretnénk lezárni egy helyiséget.

 

 

Tömör fenyő beltéri ajtó

Sajnos műszakilag ez is hasonló tulajdonságokkal bír, mint a farostlemez ajtó. Sőt, ezt még fokozza, hogy nem mindegy, milyen a felhasznált fenyő alapanyag minősége.

Továbbá ezek az ajtók is utólagos felületkezelést (festést) igényelnek. Az áruk 15.000 és 50.000 Ft között mozog az alapanyag minőségétől függően.

Ha mindenképpen tömörfa beltéri ajtót szeretne,  akkor célszerű a magasabb minőségű alapanyagot választania, például skandináv fenyőt.

Ha viszont már műszakilag is megbízható minőséget keres, akkor az árhatárt tolja ki inkább 100.000 Ft környékére.

 

 

Dekorfóliás, vagy laminált beltéri ajtók

A dekorfóliás, vagy laminált beltéri ajtók a piac legolcsóbb felületkezelt termékei.

Ezeket a beltéri ajtókat többnyire külföldről hozzák be, így találunk lengyel, cseh, szlovén és német beltéri ajtót is a kínálatban.

Ezeket az ajtókat is sokféle áron vásárolhatjuk meg a huszonezertől a 80.000 Ft-ig, de a zöme kb. 50.000 Ft körül kapható.

A tokszerkezet utólag szerelhető, így a gerébtokhoz képest a beépítése is egyszerűbb. (Megjegyezzük, hogy az egyes gyártók termékei eltérő megoldásokkal rendelkezhetnek.)

Természetesen itt is többféle műszaki megoldást és minőséget láthatunk, az árkategóriáknak megfelelően.

Első körben ennyit érdemes tudni az olcsó árkategóriájú beltéri ajtókról. Ha nem tudja mi alapján válasszon, olvassa el a legfontosabb szempontokat, hogy maradéktalanul elégedett legyen a végeredménnyel.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Kell-e 3db pánt a beltéri ajtóra?
2014-09-01

Kell-e 3db pánt a beltéri ajtóra?

A beltéri ajtók között láthatunk olyan típusokat, melyeket nem két, hanem három pánttal szerelnek. Jogosan gondolhatnánk, hogy a megbízhatóbb működés érdekében, de tényleg szükséges?

Olvasson tovább
Mire figyeljen az üvegajtó választásnál?
2016-08-26

Mire figyeljen az üvegajtó választásnál?

Mit érdemes tudni az üvegajtókról vásárlás előtt? Rövid írásunkból megtudhatja, hogy mit vegyen figyelembe a választásnál.

Olvasson tovább
Amit a modern beltéri ajtók tokjáról tudni kell
2014-08-27

Amit a modern beltéri ajtók tokjáról tudni kell

Sokunk számára csak az építkezéskor válik nyilvánvalóvá, hogy a beltéri ajtókat a tokszerkezet segítségével tudjuk beépíteni a falnyílásba. Megvizsgáltuk, milyen a jó ajtó tok.

Olvasson tovább