Olcsó beltéri ajtók

2014-11-03

A beltéri ajtók piacán nem csak széles termék, de széles árválasztékot is találunk. Az alsó szegmensben kb. 50.000 Ft-ig válogathatunk, de nézzük, mit is kapunk a pénzünkért.

Farostlemez beltéri ajtó

A préselt farostlemez beltéri ajtók felületkezelés nélküliek. Mivel a hatályos szabványoknak sem igazán felel meg, az esztétikai értéke pedig gyakorlatilag nulla, így otthonszépítésre nem igazán alkalmas.

Könnyen vetemedik, mivel a belső lemezszerkezete instabil, a zárszerkezet és a pántok gyorsan kopnak, elhasználódnak. Az ajtótok szerkezete általában MDF-ből, vagy tömör fenyőből készül.

Ez az úgy nevezett gerébtok, aminek elég nehézkes a szerelése, nagyon pontos falazómunka szükséges hozzá. Nem állítható a falvastagsághoz, ráadásul az utólag felhelyezendő takarólécek rögzítése is problémás és pontatlan.

Akár már bruttó 14.000 Ft-ért hozzájuthatunk, de leginkább csak abban az esetben ajánljuk, ha gyorsan szeretnénk lezárni egy helyiséget.

 

 

Tömör fenyő beltéri ajtó

Sajnos műszakilag ez is hasonló tulajdonságokkal bír, mint a farostlemez ajtó. Sőt, ezt még fokozza, hogy nem mindegy, milyen a felhasznált fenyő alapanyag minősége.

Továbbá ezek az ajtók is utólagos felületkezelést (festést) igényelnek. Az áruk 15.000 és 50.000 Ft között mozog az alapanyag minőségétől függően.

Ha mindenképpen tömörfa beltéri ajtót szeretne,  akkor célszerű a magasabb minőségű alapanyagot választania, például skandináv fenyőt.

Ha viszont már műszakilag is megbízható minőséget keres, akkor az árhatárt tolja ki inkább 100.000 Ft környékére.

 

 

Dekorfóliás, vagy laminált beltéri ajtók

A dekorfóliás, vagy laminált beltéri ajtók a piac legolcsóbb felületkezelt termékei.

Ezeket a beltéri ajtókat többnyire külföldről hozzák be, így találunk lengyel, cseh, szlovén és német beltéri ajtót is a kínálatban.

Ezeket az ajtókat is sokféle áron vásárolhatjuk meg a huszonezertől a 80.000 Ft-ig, de a zöme kb. 50.000 Ft körül kapható.

A tokszerkezet utólag szerelhető, így a gerébtokhoz képest a beépítése is egyszerűbb. (Megjegyezzük, hogy az egyes gyártók termékei eltérő megoldásokkal rendelkezhetnek.)

Természetesen itt is többféle műszaki megoldást és minőséget láthatunk, az árkategóriáknak megfelelően.

Első körben ennyit érdemes tudni az olcsó árkategóriájú beltéri ajtókról. Ha nem tudja mi alapján válasszon, olvassa el a legfontosabb szempontokat, hogy maradéktalanul elégedett legyen a végeredménnyel.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Így kerülje el a beltéri ajtó beépítési hibákat
2015-09-14

Így kerülje el a beltéri ajtó beépítési hibákat

Előfordul, hogy a beltéri ajtók kiszállításakor azzal szembesülünk, hogy nem lehet őket beépíteni. Szeretné tudni, hogy mi ennek az oka?

Olvasson tovább
Exkluzivitás alumínium tokokkal
2016-11-15

Exkluzivitás alumínium tokokkal

Elérkezett az a pillanat, amire az innovativitásra éhes lakberendezők, belsőépítészek régóta várnak: a beltéri alumínium tokok készen állnak a térhódításra. Vigyázat, csak ínyenceknek!

Olvasson tovább
Így készül a furnér lemez
2016-07-19

Így készül a furnér lemez

A fa az egyik legrégibb építőanyag, ami a tartósságot, a természetességet, és a minőséget képviseli. Nem véletlen, hogy ennyi értékes bútor készül belőle. De vajon, hogy készül a furnér felület?

Olvasson tovább