Tudta? Ebből készül a beltéri ajtó

2014-08-25

Első hallásra talán furcsán hangozhat a cím, mert a többségünk bizonyára azt gondolja, hogy a beltéri ajtók fából készülnek. Nagyjából így is van, de nézzük meg közelebbről!

A beltéri ajtók lehetnek egyrészt tömör fa beltéri ajtók, másrészt pedig lemezelt fa beltéri ajtók. A tömör fa beltéri ajtók értelemeszerűen tömör fából készülnek, általában elmondható, hogy nagyobb értéket is képviselnek, mint a lemezelt típusok.

Azért csak általában, mert az egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fából készül az ajtó. A legolcsóbb kategóriába tartozó fenyő beltéri ajtók nem biztos, hogy nagyobb értékűek, mint egy jó minőségű, furnérozott beltéri ajtó.

Viszont a dióból, cseresznyéből, vagy vörös fenyőből készült tömörfa ajtók bármelyik otthon nagyértékű díszei lehetnek.

A lemezelt fa beltéri ajtók többnyire nem fából, hanem fa alapanyagokból (forgácslap, MDF) készülnek. Persze, ezek között is lehetnek jelentős különbségek.

Az olcsóbb árkategóriában nyugodtan számítsunk rá, hogy elspórolnak egyes rétegeket, és stabilizáló erősítést, tulajdonképpen ebből fakadóan magyarázható a kedvezőbb ár.

A lemezelt fa beltéri ajtók között több típust is találunk: a prémium termékek közé tartoznak a  furnérozott beltéri ajtók, míg a kategória alján a dekor fóliás beltéri ajtók szerepelnek.  A kettő között pedig a kiváló felületi tulajdonságokkal rendelkező CPL fóliás és a lakkozott fehér beltéri ajtókat találjuk.

Ha szüksége van még tippekre az ajtóválasztással kapcsolatban, lapozza végig Ajtóstílus magazinunkat.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Exkluzivitás alumínium tokokkal
2016-11-15

Exkluzivitás alumínium tokokkal

Elérkezett az a pillanat, amire az innovativitásra éhes lakberendezők, belsőépítészek régóta várnak: a beltéri alumínium tokok készen állnak a térhódításra. Vigyázat, csak ínyenceknek!

Olvasson tovább
Erre figyeljen falban futó tolóajtó tervezésekor
2014-03-21

Erre figyeljen falban futó tolóajtó tervezésekor

A tolóajtók igen kedveltek a modern lakberendezésben. Tervezésük és beépítésük azonban odafigyelést igényel, különben igen sok bosszúság forrása lehet. Mire is kell figyelnie?

Olvasson tovább
Ez a különbség a tele üvegajtók és az üvegezett ajtók között
2015-08-11

Ez a különbség a tele üvegajtók és az üvegezett ajtók között

Nem csak ablakokkal lehet több fényt otthonunkba engedni, a beltéri ajtók is tudnak fényáteresztőek lenni, nézzük, hogy.

Olvasson tovább