Tudta? Ebből készül a beltéri ajtó

2014-08-25

Első hallásra talán furcsán hangozhat a cím, mert a többségünk bizonyára azt gondolja, hogy a beltéri ajtók fából készülnek. Nagyjából így is van, de nézzük meg közelebbről!

A beltéri ajtók lehetnek egyrészt tömör fa beltéri ajtók, másrészt pedig lemezelt fa beltéri ajtók. A tömör fa beltéri ajtók értelemeszerűen tömör fából készülnek, általában elmondható, hogy nagyobb értéket is képviselnek, mint a lemezelt típusok.

Azért csak általában, mert az egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fából készül az ajtó. A legolcsóbb kategóriába tartozó fenyő beltéri ajtók nem biztos, hogy nagyobb értékűek, mint egy jó minőségű, furnérozott beltéri ajtó.

Viszont a dióból, cseresznyéből, vagy vörös fenyőből készült tömörfa ajtók bármelyik otthon nagyértékű díszei lehetnek.

A lemezelt fa beltéri ajtók többnyire nem fából, hanem fa alapanyagokból (forgácslap, MDF) készülnek. Persze, ezek között is lehetnek jelentős különbségek.

Az olcsóbb árkategóriában nyugodtan számítsunk rá, hogy elspórolnak egyes rétegeket, és stabilizáló erősítést, tulajdonképpen ebből fakadóan magyarázható a kedvezőbb ár.

A lemezelt fa beltéri ajtók között több típust is találunk: a prémium termékek közé tartoznak a  furnérozott beltéri ajtók, míg a kategória alján a dekor fóliás beltéri ajtók szerepelnek.  A kettő között pedig a kiváló felületi tulajdonságokkal rendelkező CPL fóliás és a lakkozott fehér beltéri ajtókat találjuk.

Ha szüksége van még tippekre az ajtóválasztással kapcsolatban, lapozza végig Ajtóstílus magazinunkat.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Fachwerk, a rusztikus furnér ajtó család
2016-07-20

Fachwerk, a rusztikus furnér ajtó család

Hadd mutassuk be a legújabb furnér ajtócsaládot, ami igazából egy különleges tölgy furnér gyűjtemény. Vigyázat, csak ínyenceknek!

Olvasson tovább
Miért válasszon kétszárnyú beltéri ajtót?
2014-07-01

Miért válasszon kétszárnyú beltéri ajtót?

Mivel a legújabb belsőépítészeti trendek a nagy, világos és osztatlan tereket kedvelik és használják, egyre kevesebb esetben találkozunk már kétszárnyú beltéri ajtókkal a tervrajzokon. Pedig megvan a maguk előnye, nézzük , mik is azok.

Olvasson tovább
A térnyerő tolóajtó fogantyú
2016-07-14

A térnyerő tolóajtó fogantyú

Akik rúdfogantyút választanak a tolóajtajukhoz, lemondanak a nyílás teljes nyithatóságáról, mivel a tolórúd kiáll az ajtólap síkjából, ezért elvesz valamennyit a szabad átjárásból. Kivéve, ha ezt a fogantyút használja.

Olvasson tovább