Tudta? Ebből készül a beltéri ajtó

2014-08-25

Első hallásra talán furcsán hangozhat a cím, mert a többségünk bizonyára azt gondolja, hogy a beltéri ajtók fából készülnek. Nagyjából így is van, de nézzük meg közelebbről!

A beltéri ajtók lehetnek egyrészt tömör fa beltéri ajtók, másrészt pedig lemezelt fa beltéri ajtók. A tömör fa beltéri ajtók értelemeszerűen tömör fából készülnek, általában elmondható, hogy nagyobb értéket is képviselnek, mint a lemezelt típusok.

Azért csak általában, mert az egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fából készül az ajtó. A legolcsóbb kategóriába tartozó fenyő beltéri ajtók nem biztos, hogy nagyobb értékűek, mint egy jó minőségű, furnérozott beltéri ajtó.

Viszont a dióból, cseresznyéből, vagy vörös fenyőből készült tömörfa ajtók bármelyik otthon nagyértékű díszei lehetnek.

A lemezelt fa beltéri ajtók többnyire nem fából, hanem fa alapanyagokból (forgácslap, MDF) készülnek. Persze, ezek között is lehetnek jelentős különbségek.

Az olcsóbb árkategóriában nyugodtan számítsunk rá, hogy elspórolnak egyes rétegeket, és stabilizáló erősítést, tulajdonképpen ebből fakadóan magyarázható a kedvezőbb ár.

A lemezelt fa beltéri ajtók között több típust is találunk: a prémium termékek közé tartoznak a  furnérozott beltéri ajtók, míg a kategória alján a dekor fóliás beltéri ajtók szerepelnek.  A kettő között pedig a kiváló felületi tulajdonságokkal rendelkező CPL fóliás és a lakkozott fehér beltéri ajtókat találjuk.

Ha szüksége van még tippekre az ajtóválasztással kapcsolatban, lapozza végig Ajtóstílus magazinunkat.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Mit kell tudni a beltéri ajtók hanggátlásáról?
2014-10-01

Mit kell tudni a beltéri ajtók hanggátlásáról?

A környezeti zajok nagyban befolyásolhatják közérzetünket. Ha zajos környéken, lépcsőházban lakunk, érdemes megfelelő nyílászárókkal védekezni a zajok ellen. Mire is figyeljünk?

Olvasson tovább
Rejtett pántolás normál, nem síkban záródó beltéri ajtóknál
2014-04-15

Rejtett pántolás normál, nem síkban záródó beltéri ajtóknál

A rejtett pántolás régóta közkedvelt megoldás a síkban záródó (falcolatlan) beltéri ajtóknál. Igazi áttörést jelent azonban a rejtett pántolás a falcolt ajtók esetén, mert közel azonos hatást lényegesen kedvezőbb árszinten célozhatunk meg.

Olvasson tovább
Új festett fehér üvegajtó kollekció
2016-11-21

Új festett fehér üvegajtó kollekció

Végre megjelent a Licht und Harmonie legújabb, festett fehér üvegajtó kollekciója. Nézze meg az új modelleket itt.

Olvasson tovább