Tudta? Ebből készül a beltéri ajtó

2014-08-25

Első hallásra talán furcsán hangozhat a cím, mert a többségünk bizonyára azt gondolja, hogy a beltéri ajtók fából készülnek. Nagyjából így is van, de nézzük meg közelebbről!

A beltéri ajtók lehetnek egyrészt tömör fa beltéri ajtók, másrészt pedig lemezelt fa beltéri ajtók. A tömör fa beltéri ajtók értelemeszerűen tömör fából készülnek, általában elmondható, hogy nagyobb értéket is képviselnek, mint a lemezelt típusok.

Azért csak általában, mert az egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fából készül az ajtó. A legolcsóbb kategóriába tartozó fenyő beltéri ajtók nem biztos, hogy nagyobb értékűek, mint egy jó minőségű, furnérozott beltéri ajtó.

Viszont a dióból, cseresznyéből, vagy vörös fenyőből készült tömörfa ajtók bármelyik otthon nagyértékű díszei lehetnek.

A lemezelt fa beltéri ajtók többnyire nem fából, hanem fa alapanyagokból (forgácslap, MDF) készülnek. Persze, ezek között is lehetnek jelentős különbségek.

Az olcsóbb árkategóriában nyugodtan számítsunk rá, hogy elspórolnak egyes rétegeket, és stabilizáló erősítést, tulajdonképpen ebből fakadóan magyarázható a kedvezőbb ár.

A lemezelt fa beltéri ajtók között több típust is találunk: a prémium termékek közé tartoznak a  furnérozott beltéri ajtók, míg a kategória alján a dekor fóliás beltéri ajtók szerepelnek.  A kettő között pedig a kiváló felületi tulajdonságokkal rendelkező CPL fóliás és a lakkozott fehér beltéri ajtókat találjuk.

Ha szüksége van még tippekre az ajtóválasztással kapcsolatban, lapozza végig Ajtóstílus magazinunkat.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
A beltéri ajtó egy olyan nyílászáró, ami egyben bútor is
2014-10-15

A beltéri ajtó egy olyan nyílászáró, ami egyben bútor is

A beltéri ajtók még mindig mostoha szerepben vannak, valahol a bútor és az épületszerkezeti elem kategória között. Miért gondoljuk mégis inkább az, hogy a bútorhoz áll közelebb?

Olvasson tovább
Mire figyeljen az üvegajtó választásnál?
2016-08-26

Mire figyeljen az üvegajtó választásnál?

Mit érdemes tudni az üvegajtókról vásárlás előtt? Rövid írásunkból megtudhatja, hogy mit vegyen figyelembe a választásnál.

Olvasson tovább
Így kerülje el a beltéri ajtó beépítési hibákat
2015-09-14

Így kerülje el a beltéri ajtó beépítési hibákat

Előfordul, hogy a beltéri ajtók kiszállításakor azzal szembesülünk, hogy nem lehet őket beépíteni. Szeretné tudni, hogy mi ennek az oka?

Olvasson tovább