Tudta? Ebből készül a beltéri ajtó

2014-08-25

A beltéri ajtók lehetnek egyrészt tömör fa beltéri ajtók, másrészt pedig lemezelt fa beltéri ajtók. A tömör fa beltéri ajtók értelemeszerűen tömör fából készülnek, nagyobb értéket is képviselnek, mint a lemezelt fa beltéri ajtók.

Ugyanakkor az nem mindegy, hogy milyen fából készül az ajtó. A legolcsóbb kategóriába tartozó fenyő ajtók nem biztos, hogy nagyobb értékűek, mint egy jó minőségű, furnérozott beltéri ajtó. Viszont a dióból, cseresznyéből, vagy vörös fenyőből készült tömörfa ajtók bármelyi otthon nagyértékű díszei lehetnek.

A lemezelt fa beltéri ajtók többnyire nem fából, hanem fa alapanyagokból (forgácslap, MDF) készülnek. Persze, ezek között is lehetnek jelentős különbségek.

Az olcsóbb árkategóriában nyugodtan számítsunk rá, hogy elspórolnak egyes rétegeket, és stabilizáló erősítést, tulajdonképpen ebből fakadóan magyarázható a kedvezőbb ár.

A lemezelt fa beltéri ajtók között több típust is találunk: a prémium termékek közé tartoznak a  furnérozott beltéri ajtók, míg a kategória alján a dekor fóliás beltéri ajtók szerepelnek.  A kettő között pedig a kiváló felületi tulajdonságokkal rendelkező CPL fóliás és a lakkozott fehér beltéri ajtókat találjuk.

Ha szüksége van még tippekre az ajtóválasztással kapcsolatban, lapozza végig Ajtóstílus magazinunkat.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Teremtsen kontrasztot üvegajtókkal
2016-11-15

Teremtsen kontrasztot üvegajtókkal

Kinek a pap, kinek a papné, avagy ízlések és pofonok, tartja a mondás. Mi is valljuk, hogy ahány ház, annyi szokás, és beltéri ajtó létezik. Miért pont az üvegajtók maradnának ki?

Olvasson tovább
Kell-e 3db pánt a beltéri ajtóra?
2014-09-01

Kell-e 3db pánt a beltéri ajtóra?

A beltéri ajtók között láthatunk olyan típusokat, melyeket nem két, hanem három pánttal szerelnek. Jogosan gondolhatnánk, hogy a megbízhatóbb működés érdekében, de tényleg szükséges?

Olvasson tovább
Beltéri ajtó, vagy inkább bútor?
2014-10-15

Beltéri ajtó, vagy inkább bútor?

A beltéri ajtók még mindig mostoha szerepben vannak, valahol a bútor és az épületszerkezeti elem kategória között. Miért gondoljuk mégis inkább az, hogy a bútorhoz áll közelebb?

Olvasson tovább