Rejtett pántolás falcolt beltéri ajtóknál

2014-04-15

A rejtett pántolás régóta közkedvelt megoldás a síkban záródó beltéri ajtóknál. Igazi áttörést jelent azonban a rejtett pántolás a falcolt ajtók esetén, mert közel azonos hatást lényegesen kedvezőbb árszinten célozhatunk meg.

A síkban záródó beltéri ajtók esetén az ajtó éle teljesen egyenes és az ajtólap a tokborítás síkjába zár. Különösen kedvelt ez a megoldás a minimalista stílus kedvelői körében.

Ezt az ajtótípust rendszerint az ajtó csukott állapotában nem látható Tectus vasalattal szerelik, amitől az ajtó felülete teljesen simává, homogénné válik.

További jelegzetes megoldás ezeken az ajtókon, hogy elhagyják a kulcslyukfuratot és a kilincs rozettát is besüllyesztik a felületbe.  (A képen egy rejtett pántolású falc nélküli ajtólap látható.)

Az új Finom Él ajtógyártási technológia révén lehetővé vált a normál falcolt ajtók esetében tartós és hosszú élettartamú ajtóéleket készíteni.

Ez a sarkosság vetette fel az igényt arra, miként lehetne a falcolt ajtólapokat is rejtett pántolással felszerelni.

A német Grauthoff cég fejleszett ki erre egy megoldást, mely lehetővé teszi a rejtett pánt alkalmazását falcolt  ajtókban is.

Ráadásul a jó hír az, hogy ez lényegesen kedvezőbb áron lehetséges , mint a falc nélküli változatban. (A képen rejtett pántolású falcolt ajtó látható.)

Az új pánt az ajtólap csukott állapotában minimálisan látszik ki és teljesen síkká teszi az ajtólap felületét.

 

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Beltéri ajtó, vagy inkább bútor?
2014-10-15

Beltéri ajtó, vagy inkább bútor?

A beltéri ajtók még mindig mostoha szerepben vannak, valahol a bútor és az épületszerkezeti elem kategória között. Miért gondoljuk mégis inkább az, hogy a bútorhoz áll közelebb?

Olvasson tovább
Ez a különbség a tele üvegajtók és az üvegezett ajtók között
2015-08-11

Ez a különbség a tele üvegajtók és az üvegezett ajtók között

Nem csak ablakokkal lehet több fényt otthonunkba engedni, a beltéri ajtók is tudnak fényáteresztőek lenni, nézzük, hogy.

Olvasson tovább
Beltéri ajtó árak kontra minőség
2014-10-20

Beltéri ajtó árak kontra minőség

Ha szétnézünk a beltéri ajtó piacon, bizony azt látjuk, hogy elég széles skálán mozognak a beltéri ajtó árak. Ráadásul mindegyik minőségi termékként van feltüntetve. De vajon tényleg így van?

Olvasson tovább