Rejtett pántolás falcolt beltéri ajtóknál

2014-04-15

A rejtett pántolás régóta közkedvelt megoldás a síkban záródó beltéri ajtóknál. Igazi áttörést jelent azonban a rejtett pántolás a falcolt ajtók esetén, mert közel azonos hatást lényegesen kedvezőbb árszinten célozhatunk meg.

A síkban záródó beltéri ajtók esetén az ajtó éle teljesen egyenes és az ajtólap a tokborítás síkjába zár. Különösen kedvelt ez a megoldás a minimalista stílus kedvelői körében.

Ezt az ajtótípust rendszerint az ajtó csukott állapotában nem látható Tectus vasalattal szerelik, amitől az ajtó felülete teljesen simává, homogénné válik.

További jelegzetes megoldás ezeken az ajtókon, hogy elhagyják a kulcslyukfuratot és a kilincs rozettát is besüllyesztik a felületbe.  (A képen egy rejtett pántolású falc nélküli ajtólap látható.)

Az új Finom Él ajtógyártási technológia révén lehetővé vált a normál falcolt ajtók esetében tartós és hosszú élettartamú ajtóéleket készíteni.

Ez a sarkosság vetette fel az igényt arra, miként lehetne a falcolt ajtólapokat is rejtett pántolással felszerelni.

A német Grauthoff cég fejleszett ki erre egy megoldást, mely lehetővé teszi a rejtett pánt alkalmazását falcolt  ajtókban is.

Ráadásul a jó hír az, hogy ez lényegesen kedvezőbb áron lehetséges , mint a falc nélküli változatban. (A képen rejtett pántolású falcolt ajtó látható.)

Az új pánt az ajtólap csukott állapotában minimálisan látszik ki és teljesen síkká teszi az ajtólap felületét.

 

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Mire figyeljünk a nyitásirányoknál?
2014-08-08

Mire figyeljünk a nyitásirányoknál?

Elsőre talán nem is egyértelmű a kérdés, pedig akad néhány dolog, amire érdemes figyelnünk a beltéri ajtók nyitásirányának meghatározásánál. Nézzük, mik lehetnek ezek.

Olvasson tovább
Hanggátlás otthonunkban nyílászárókkal
2014-10-01

Hanggátlás otthonunkban nyílászárókkal

A környezetei zajok nagyban befolyásolhatják közérzetünket. Ha zajos környéken, lépcsőházban lakunk, érdemes megfelelő nyílászárókkal védekezni a zajok ellen. Mire is figyeljünk?

Olvasson tovább
Így nem lesz beépíthető a beltéri ajtó
2015-09-14

Így nem lesz beépíthető a beltéri ajtó

Előfordul, hogy a beltéri ajtók kiszállításakor azzal szembesülünk, hogy nem lehet őket beépíteni. Szeretné tudni, hogy mi ennek az oka?

Olvasson tovább