Rejtett pántolás falcolt beltéri ajtóknál

2014-04-15

A rejtett pántolás régóta közkedvelt megoldás a síkban záródó beltéri ajtóknál. Igazi áttörést jelent azonban a rejtett pántolás a falcolt ajtók esetén, mert közel azonos hatást lényegesen kedvezőbb árszinten célozhatunk meg.

A síkban záródó beltéri ajtók esetén az ajtó éle teljesen egyenes és az ajtólap a tokborítás síkjába zár. Különösen kedvelt ez a megoldás a minimalista stílus kedvelői körében.

Ezt az ajtótípust rendszerint az ajtó csukott állapotában nem látható Tectus vasalattal szerelik, amitől az ajtó felülete teljesen simává, homogénné válik.

További jelegzetes megoldás ezeken az ajtókon, hogy elhagyják a kulcslyukfuratot és a kilincs rozettát is besüllyesztik a felületbe.  (A képen egy rejtett pántolású falc nélküli ajtólap látható.)

Az új Finom Él ajtógyártási technológia révén lehetővé vált a normál falcolt ajtók esetében tartós és hosszú élettartamú ajtóéleket készíteni.

Ez a sarkosság vetette fel az igényt arra, miként lehetne a falcolt ajtólapokat is rejtett pántolással felszerelni.

A német Grauthoff cég fejleszett ki erre egy megoldást, mely lehetővé teszi a rejtett pánt alkalmazását falcolt  ajtókban is.

Ráadásul a jó hír az, hogy ez lényegesen kedvezőbb áron lehetséges , mint a falc nélküli változatban. (A képen rejtett pántolású falcolt ajtó látható.)

Az új pánt az ajtólap csukott állapotában minimálisan látszik ki és teljesen síkká teszi az ajtólap felületét.

 

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Az üvegajtók tisztíthatóságáról
2014-06-05

Az üvegajtók tisztíthatóságáról

A háziasszonyok egyik legkevésbé kedvelt házimunkája minden bizonnyal az ablakpucolás. Az utóbbi évek divattrendje - az ő bánatukra - azonban egyértelműen az üvegajtók elterjedése volt. Most eláruljuk, hogyan lehet a legegyszerűbben tisztítani azt.

Olvasson tovább
Beltéri ajtó szerelés olcsóbban?
2014-06-07

Beltéri ajtó szerelés olcsóbban?

Beltéri ajtó vásárlásakor szembesülünk azzal, hogy megvásárolt terméket be is kell építeni. Sokakban felmerül, hogy a kereskedő beépítési szolgáltatása helyett más, olcsóbb megoldást választ. Kiknek nem ajánljuk ezt?

Olvasson tovább
A furnérozott beltéri ajtók legújabb generációja
2014-07-08

A furnérozott beltéri ajtók legújabb generációja

A furnérozott beltéri ajtók azok szívét rabolják el, akik otthonukban a természetességet, természetközelséget kedvelik. Ezzel az új ajtócsaláddal már a lakberendezési stílusban sem kell kompromisszumot kötni.

Olvasson tovább