Így kerülje el a beltéri ajtó beépítési hibákat

2015-09-14

A beltéri ajtók megrendelése előtt pontos helyszíni felmérés készül minden egyes nyílásról, annak érdekében, hogy a megfelelő méretű beltéri ajtó kerüljön oda.

Ennek ellenére megeshet, hogy a beépítéskor mégis azzal szembesülünk, hogy a kiszállított ajtót nem lehet betenni a nyílásba.

Az oka pedig nem más, mint a felépített falak görbesége, rosszabb esetben a nyílásméret nem megfelelő méretre való kialakítása.  A kisebb eltéréseket tudja orvosolni egy tapasztalt szerelőbrigád, azonban a nagyobbakat nem lehet utólag szépen javítani.

Hogyan tudja elkerülni, hogy a falakat és a nyílásméreteket rosszul alakítsák ki?

Leginkább ellenőrzéssel. A nyílásméretek kialakítása után minden esetben le kell ellenőrizni, hogy az elkészült nyílás megfelel-e a nyílászáró ajánlatban megadottaknak. A falak nem görbék, vízszintes, aminek vízszintesnek kell lennie, és függőleges, aminek függőlegesnek kell lennie.

Jogos a kérdés, hogy kinek a hatáskörébe tartozik az ellenőrzés. Alapvetően a szakmunkáért felelős szakemberé, azonban sajnos, ez nem mindig valósul meg.

Ezért érdemes az építésvezetővel is leellenőriztetni, vagy saját kézbe venni a dolgot, hogy ne a beépítés pillanatában derüljön ki, hogy a kőművesnek még vízszintbe kell hoznia néhány falat.

Szeretné tudni, hogy mire érdemes még figyelnie a beépítés előtt? Összegyűjtöttük a 7 legbosszantóbb hibát, olvassa el ide kattintva.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Tudta? Ebből készül a beltéri ajtó
2014-08-25

Tudta? Ebből készül a beltéri ajtó

Első hallásra talán furcsán hangozhat ez a mondat, mert a többségünk bizonyára azt gondolja, hogy a beltéri ajtók fából készülnek. Nagyjából így is van, de nézzük meg közelebbről!

Olvasson tovább
Mit kell tudnia a furnérozott beltéri ajtókról?
2014-08-26

Mit kell tudnia a furnérozott beltéri ajtókról?

Sokan csak a beltéri ajtó vásárlása előtt találkoznak a furnéros, furnérozott, esetleg a fafurnéros szavakkal. De mit is jelentenek ezek pontosan?

Olvasson tovább
Mire jó egy hanggátló ajtó az otthonunkban?
2020-10-20

Mire jó egy hanggátló ajtó az otthonunkban?

A normál beltéri ajtók hangcsillapítása beépített állapotban kb. 15 dB, ami azt jelenti, hogy ennyivel tudják csökkenteni a szomszéd helyiségből származó zajszintet. Mit tudnak ehhez képest az hanggátló ajtók?

Olvasson tovább