Így kerülje el a beltéri ajtó beépítési hibákat

2015-09-14

A beltéri ajtók megrendelése előtt pontos helyszíni felmérés készül minden egyes nyílásról, annak érdekében, hogy a megfelelő méretű beltéri ajtó kerüljön oda.

Ennek ellenére megeshet, hogy a beépítéskor mégis azzal szembesülünk, hogy a kiszállított ajtót nem lehet betenni a nyílásba.

Az oka pedig nem más, mint a felépített falak görbesége, rosszabb esetben a nyílásméret nem megfelelő méretre való kialakítása.  A kisebb eltéréseket tudja orvosolni egy tapasztalt szerelőbrigád, azonban a nagyobbakat nem lehet utólag szépen javítani.

Hogyan tudja elkerülni, hogy a falakat és a nyílásméreteket rosszul alakítsák ki?

Leginkább ellenőrzéssel. A nyílásméretek kialakítása után minden esetben le kell ellenőrizni, hogy az elkészült nyílás megfelel-e a nyílászáró ajánlatban megadottaknak. A falak nem görbék, vízszintes, aminek vízszintesnek kell lennie, és függőleges, aminek függőlegesnek kell lennie.

Jogos a kérdés, hogy kinek a hatáskörébe tartozik az ellenőrzés. Alapvetően a szakmunkáért felelős szakemberé, azonban sajnos, ez nem mindig valósul meg.

Ezért érdemes az építésvezetővel is leellenőriztetni, vagy saját kézbe venni a dolgot, hogy ne a beépítés pillanatában derüljön ki, hogy a kőművesnek még vízszintbe kell hoznia néhány falat.

Szeretné tudni, hogy mire érdemes még figyelnie a beépítés előtt? Összegyűjtöttük a 7 legbosszantóbb hibát, olvassa el ide kattintva.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Az üvegajtó akciókról más szemmel
2018-06-20

Az üvegajtó akciókról más szemmel

Növekvő népszerűségüknek köszönhetően ma már szinte mindenhol vásárolhatunk üvegajtókat. A kérdés az, hogy vajon az akciós árak milyen minőséget takarnak?

Olvasson tovább
A laminált beltéri ajtók csúcsa
2014-04-29

A laminált beltéri ajtók csúcsa

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a beltéri ajtók piacán a laminált modellek a legnépszerűbbek. Annak ellenére, hogy számos hátrányuk is van. Nézzük, mik ezek a hátrányok, és milyen megoldással szolgál rájuk a modern ajtógyártás.

Olvasson tovább
A fehér beltéri ajtók legjobb tulajdonsága
2014-07-30

A fehér beltéri ajtók legjobb tulajdonsága

Az utóbbi néhány évben lassan változik a tendencia, de a vásárlók többsége még nem a fehér beltéri ajtókat keresi elsősorban. Pedig van egy olyan tulajdonságuk, amivel semelyik másik beltéri ajtó nem rendelkezik.

Olvasson tovább