Így kerülje el a beltéri ajtó beépítési hibákat

2015-09-14

A beltéri ajtók megrendelése előtt pontos helyszíni felmérés készül minden egyes nyílásról, annak érdekében, hogy a megfelelő méretű beltéri ajtó kerüljön oda.

Ennek ellenére megeshet, hogy a beépítéskor mégis azzal szembesülünk, hogy a kiszállított ajtót nem lehet betenni a nyílásba.

Az oka pedig nem más, mint a felépített falak görbesége, rosszabb esetben a nyílásméret nem megfelelő méretre való kialakítása.  A kisebb eltéréseket tudja orvosolni egy tapasztalt szerelőbrigád, azonban a nagyobbakat nem lehet utólag szépen javítani.

Hogyan tudja elkerülni, hogy a falakat és a nyílásméreteket rosszul alakítsák ki?

Leginkább ellenőrzéssel. A nyílásméretek kialakítása után minden esetben le kell ellenőrizni, hogy az elkészült nyílás megfelel-e a nyílászáró ajánlatban megadottaknak. A falak nem görbék, vízszintes, aminek vízszintesnek kell lennie, és függőleges, aminek függőlegesnek kell lennie.

Jogos a kérdés, hogy kinek a hatáskörébe tartozik az ellenőrzés. Alapvetően a szakmunkáért felelős szakemberé, azonban sajnos, ez nem mindig valósul meg.

Ezért érdemes az építésvezetővel is leellenőriztetni, vagy saját kézbe venni a dolgot, hogy ne a beépítés pillanatában derüljön ki, hogy a kőművesnek még vízszintbe kell hoznia néhány falat.

Szeretné tudni, hogy mire érdemes még figyelnie a beépítés előtt? Összegyűjtöttük a 7 legbosszantóbb hibát, olvassa el ide kattintva.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Nincs több leváló él a CPL fóliás beltéri ajtóknál sem
2014-03-24

Nincs több leváló él a CPL fóliás beltéri ajtóknál sem

Melyikünk ne bosszankodott volna már az ajtóélről leváló fólia vagy a piszkot magába szívó illesztési hézagok miatt. De ez mostantól a múlté! A legújabb fejlesztésnek köszönhetően a Finom Él technológia megoldja a problémát.

Olvasson tovább
A térnyerő tolóajtó fogantyú
2016-07-14

A térnyerő tolóajtó fogantyú

Akik rúdfogantyút választanak a tolóajtajukhoz, lemondanak a nyílás teljes nyithatóságáról, mivel a tolórúd kiáll az ajtólap síkjából, ezért elvesz valamennyit a szabad átjárásból. Kivéve, ha ezt a fogantyút használja.

Olvasson tovább
Mennyibe kerül egy beltéri ajtó kilincs?
2014-06-03

Mennyibe kerül egy beltéri ajtó kilincs?

Vajon mi befolyásolja a kilincsek árát? Milyen a nagyon olcsó, vagy az igazán borsos árú kilincs? És mi a különbség köztük? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat.

Olvasson tovább