Így kerülje el a beltéri ajtó beépítési hibákat

2015-09-14

A beltéri ajtók megrendelése előtt pontos helyszíni felmérés készül minden egyes nyílásról, annak érdekében, hogy a megfelelő méretű beltéri ajtó kerüljön oda.

Ennek ellenére megeshet, hogy a beépítéskor mégis azzal szembesülünk, hogy a kiszállított ajtót nem lehet betenni a nyílásba.

Az oka pedig nem más, mint a felépített falak görbesége, rosszabb esetben a nyílásméret nem megfelelő méretre való kialakítása.  A kisebb eltéréseket tudja orvosolni egy tapasztalt szerelőbrigád, azonban a nagyobbakat nem lehet utólag szépen javítani.

Hogyan tudja elkerülni, hogy a falakat és a nyílásméreteket rosszul alakítsák ki?

Leginkább ellenőrzéssel. A nyílásméretek kialakítása után minden esetben le kell ellenőrizni, hogy az elkészült nyílás megfelel-e a nyílászáró ajánlatban megadottaknak. A falak nem görbék, vízszintes, aminek vízszintesnek kell lennie, és függőleges, aminek függőlegesnek kell lennie.

Jogos a kérdés, hogy kinek a hatáskörébe tartozik az ellenőrzés. Alapvetően a szakmunkáért felelős szakemberé, azonban sajnos, ez nem mindig valósul meg.

Ezért érdemes az építésvezetővel is leellenőriztetni, vagy saját kézbe venni a dolgot, hogy ne a beépítés pillanatában derüljön ki, hogy a kőművesnek még vízszintbe kell hoznia néhány falat.

Szeretné tudni, hogy mire érdemes még figyelnie a beépítés előtt? Összegyűjtöttük a 7 legbosszantóbb hibát, olvassa el ide kattintva.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
A beltéri ajtó egy olyan nyílászáró, ami egyben bútor is
2014-10-15

A beltéri ajtó egy olyan nyílászáró, ami egyben bútor is

A beltéri ajtók még mindig mostoha szerepben vannak, valahol a bútor és az épületszerkezeti elem kategória között. Miért gondoljuk mégis inkább az, hogy a bútorhoz áll közelebb?

Olvasson tovább
Új festett fehér üvegajtó kollekció
2016-11-21

Új festett fehér üvegajtó kollekció

Végre megjelent a Licht und Harmonie legújabb, festett fehér üvegajtó kollekciója. Nézze meg az új modelleket itt.

Olvasson tovább
Ajtóbeépítés szépen és csúnyán
2014-04-28

Ajtóbeépítés szépen és csúnyán

Sajnos az elmúlt 20 év építőipari minősége hozzászoktatott bennünket, hogy elfogadjuk az igénytelen, szakszerűtlen munkát. Leginkább azért, mert lassan már nincs pozitív példa, amihez viszonyítani tudnánk. Nézzük hát, mi szép, és mi nem?

Olvasson tovább