Így nem lesz beépíthető a beltéri ajtó

2015-09-14

A beltéri ajtók megrendelése előtt pontos helyszíni felmérés készül minedn egyes nyílásról, annak érdekében, hogy a megfelelő méretű beltéri ajtó kerüljön oda. Ennek ellenére előfordul, hogy a beépítéskor mégis azzal szembesülünk, hogy a kiszállított ajtót nem lehet betenni a nyílásba.

Ennek oka pedig nem más, mint a kialakított falak görbesége, rosszabb esetben a nyílásméret nem megfelelő méretre való kialakítása.  A kisebb eltéréseket tudja orvosolni a tapasztalt szerelőbrigád, azonban a nagyobbakat nem lehet utólag szépen javítani.

Hogyan tudja elkerülni, hogy a falakat és a nyílásméreteket rosszul alakítsák ki? Leginkább ellenőrzéssel. A nyílásméretek kialakítása után minden esetben le kell ellenőrizni, hogy az elkészült nyílás megfelel-e a nyílászáró ajánlatban megadottaknak. A falak nem görbék, vízszintes, aminek vízszintesnek kell lennie, és függőleges, aminek függőlegesnek.

Jogos a kérdés, hogy kinek a hatáskörébe tartozik az ellenőrzés. Alapvetően a szakmunkáért felelős szakemberé. Sajnos, ez nem mindig valósul meg, ezért érdemes az építésvezetővel is leellenőriztetni, vagy saját kézbe venni a dolgot., hogy ne a beépítés pillanatában derüljön ki, hogy a kőművesnek még vízszintbe kell hoznia néhány falat.

Szeretné tudni, hogy mire érdemes még figyelnie a beépítés előtt? Összegyűjtöttük a 7 legbosszantóbb hibát, olvassa el ide kattintva.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Két szárnyú beltéri ajtók pro és kontra
2014-07-01

Két szárnyú beltéri ajtók pro és kontra

Mivel a legújabb belsőépítészeti trendek a nagy, világos és osztatlan tereket kedvelik és használják, egyre kevesebb esetben találkozunk már kétszárnyú beltéri ajtókkal a tervrajzokon. Pedig megvan a maguk előnye, nézzük , mik is azok.

Olvasson tovább
Mire figyeljünk a nyitásirányoknál?
2014-08-08

Mire figyeljünk a nyitásirányoknál?

Elsőre talán nem is egyértelmű a kérdés, pedig akad néhány dolog, amire érdemes figyelnünk a beltéri ajtók nyitásirányának meghatározásánál. Nézzük, mik lehetnek ezek.

Olvasson tovább
4 új üvegajtó design
2016-07-18

4 új üvegajtó design

Mindig van új a nap alatt! Ebből a Licht und Harmonie sem maradnak ki. Íme a legújabb négy elképesztő üvegajtó design.

Olvasson tovább