Így válasszon üvegajtót 5 lépésben!

2016-08-26

Szeretne több természetes fényt?

Bármilyen üvegdesignt választ, nem csak egy üvegajtót fog vásárolni magának, hanem több természetes fényt is. Egy modern otthon sok természetes fénnyel átjárt terekből áll össze, ezért fontos, hogy olyan belsőépítészeti megoldásokat tartalmazzon, amelyek ezt segítenek megvalósítani. 

Ha Ön is ilyen otthont szertene, akkor egy üvegajtó tökéletes eszköznek bizonyulhat ehhez az álmához.

 

Az üvegajtók nappal szinte fényárban úsztatják az adott helyiséget, de az esti órákban is sokkal több fényt juttatnak be, mint a fa ajtók.

Mennyire fontos az intimitás?

Az üveglap kivitelének eldöntése nem csak ízlés kérdése, mivel  a megjelenés eleve eldönti a funkciót is.

Egy víztiszta üveg nem kedvez az intimitásnak, ezért nem javasolt olyan helyiségekhez, ahol fontosnak tartja, hogy félre tudjon vonulni. (pl fürdő, wc, háló)

A szatinált üveg előnye, hogy biztosítja az intimitást, ugyanakkor a fényt is átengedi.

A legtöbb gyártónál éppen ezért ugyanaz az üvegdesign kapható víztiszta, és szatinált kivitelben is, így Ön választhatja meg az intimitás fokát, anélkül, hogy meg kelljen bontania a belsőépítészeti stílus azonosságot.

Üvegdesign a lakberendezés szolgálatában

Mivel az ajtókat nem szokás évente lecserélni, ezért érdemes olyan üvegdesignt választanunk, amit hosszú távon szeretnénk a lakásban látni. Az időtálló designú üvegajtók ismérve, hogy egyszerűek, letisztultak, ezért különféle lakberendezési stílusokhoz illeszkednek.

Mekkora hely áll a rendelkezésre?

A helyiség funkciója, és a rendelkezésre álló hely is befolyásolja, hogy milyen kivitelű üvegajtót érdemes választania.

Nyíló ajtót akkor válasszon, ha gond nélkül elfér. Akár azért, mert leginkább csukott állapotban van, és/vagy nyitott állapotban pedig nem zavarja a közlekedést, nem foglal helyet a térben.

Tolóajtót akkor válasszon, ha kevés hely áll a rendelkezésre.

A lengőajtó megkönnyíti a közlekedést két helyiség között, ha épp nincs szabad kezünk a nyitáshoz. (Pl konyha-ebédlő kapcsolat) Ugyanakkor nyitott pozícióba is állítahtó az ajtó, ha arra van szükségünk, hogy huzamosabb ideig fenntartsuk a szabad átjárhatóságot.

Edzett, vagy ragasztott üveg?

Ha üvegajtót választ otthonába, előbb-utóbb felteszik Önnek a kérdést, hogy milyen üveg kialakítással készüljön az ajtó.

Az edzett üveg az autók szélvédőjéhez hasonlóan éles felületek nélkül törik.

A ragasztott üveg pedig gyakorlatilag két darab edzett üveg lap összeragasztásából jön létre. Otthoni használatra megfelel a sima edzett üvegajtó. Irodákba, vagy sűrűn használt helyiségekre érdemesebb a ragasztott kivitelt választani.

Utóbbi előnye, hogy könnyebben tisztítható, mivel az üvegen levő mart motívumok nem az üveglap külső felületén találhatóak, hanem a belső, ragasztott oldalon, ezért nem tud a por rárakódni.

Olvasson többet az üvegajtókról itt.

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Az olcsó dekor beltéri ajtók titka
2014-06-25

Az olcsó dekor beltéri ajtók titka

Ha már Ön is végignézte a piacon a jelenlegi beltéri ajtó kínálatot, könnyen megállapíthatja, hogy a dekor belső ajtók a legnépszerűbbek, leginkább a kedvező áruk miatt. De nézzük, mi ennek az oka?

Olvasson tovább
Rejtett pántolás falcolt beltéri ajtóknál
2014-04-15

Rejtett pántolás falcolt beltéri ajtóknál

A rejtett pántolás régóta közkedvelt megoldás az ütköző perem nélküli (falcolatlan) beltéri ajtóknál. Igazi áttörést jelent azonban a rejtett pántolás a falcolt ajtók esetén, mert közel azonos hatást lényegesen kedvezőbb árszinten célozhatunk meg.

Olvasson tovább
A fehér beltéri ajtók legjobb tulajdonsága
2014-07-30

A fehér beltéri ajtók legjobb tulajdonsága

Az utóbbi néhány évben lassan változik a tendencia, de a vásárlók többsége még nem a fehér beltéri ajtókat keresi elsősorban. Pedig van egy olyan tulajdonságuk, amivel semelyik másik beltéri ajtó nem rendelkezik.

Olvasson tovább