Milyen egy tartós beltéri ajtó?

2014-06-04
 
Bármilyen használati tárgyat vásárolunk, alapvetően két tényezőt veszünk figyelembe a döntésünkkor. Az egyik az, hogy tetszen, a másik pedig az, hogy tartós legyen.
Természetesen az előbbit könnyebb megítélni, azonban utóbbival nehézségbe is ütközhetünk, főként, ha olyan nem hétköznapi tárgyakról van szó, mint például egy beltéri ajtó.
 

Egy egyszerű trükk beltéri ajtók vizsgálásához

 
Amikor ellátogat egy nyílászáró kereskedő bemutatótermébe, első dolga legyen megkérdezni, hogy a szolgálati, személyzeti beltéri ajtók és ablakok a saját, vagy a forgalmazott termékek közül kerültek-e beépítésre. Ha nem, érdemes megkérdezni az okát, és lehet, hogy jobban jár, ha inkább máshol keresgél tovább.
 
Viszont, ha igen, nyugodtan érdeklődjön, hogy mióta állják a sarat ezek a beltéri ajtók, vagy ablakok, és lehetőség szerint alaposan vizsgálja  is meg őket, hiszen a saját otthonában is erre a működésre számíthat. 
 

Mit nézzen meg ezeken a beltéri ajtókon?

 
Ezeket az ajtókat és ablakokat gyakorlatilag minden nap használják, napjában akár többször is. 
 
Nézze meg alaposan, hogy milyen állapotban van az ajtólap felülete, mennyire karcos, vagy sérült, főleg az élek mentén. Vizsgálja meg, hogy nem lóg-e az ajtó, azaz könnyen nyílik és záródik, vagy pedig szorul. A kilincs mennyire lötyög, vagy tart szorosan. (A képen látható elrettentő példát Ön sem szeretné az otthonába, ugye?)
 
Ha nem talált semmi olyat, amivel ne tudna megbékélni a saját otthonában is, nyugodtan kérjen ajánlatot a kereskedőtől.
 
Szeretne többet megtudni a beltéri ajtók tartósságáról? 
Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Beltéri ajtók témában
Minden beltéri ajtón ugyanott van a kilincs?
2014-07-17

Minden beltéri ajtón ugyanott van a kilincs?

Vajon hány emberben merül fel, hogy elgondolkozzon azon, jó helyen van-e a kilincs a kiválasztott beltéri ajtón? Lehet túl magasan, vagy alacsonyan? Körbejártuk a kérdést.

Olvasson tovább
6 tulajdonság, ami nem hiányozhat egy beltéri ajtó tokjából
2014-08-27

6 tulajdonság, ami nem hiányozhat egy beltéri ajtó tokjából

Sokunk számára csak az építkezéskor válik nyilvánvalóvá, hogy a beltéri ajtókat a tokszerkezet segítségével tudjuk beépíteni a falnyílásba. Megvizsgáltuk, milyen a jó ajtó tok.

Olvasson tovább
Így válasszon üvegajtót 5 lépésben!
2016-08-26

Így válasszon üvegajtót 5 lépésben!

Mit érdemes tudni az üvegajtókról vásárlás előtt? Rövid írásunkból megtudhatja, hogy mit vegyen figyelembe a választásnál.

Olvasson tovább