Avatara design padló

Avatara design padló

Avatara design padló
Izgalmas, modern és fenntartható padlóburkolatok

Izgalmas, modern és fenntartható padlóburkolatok

Az Avatara kétségtelenül a design padlók legújabb generációja. Még akkor is, ha igazából elég sok mindenben különbözik az eddigi típusoktól, ugyanis ilyen padlóburkolat nem létezett eddig.

Mi is az a design padló?

Mindenki jól ismeri a laminált és a fa padlókat, mivel többnyire ebből a két melegburkolatból választunk. Viszont az utóbbi néhány évben, nagyjából 2018 után egyre több teret nyert magának az újjászületett, károsanyagmentes vinyl padló. Diadalmenetük azóta is tart, egyre élethűbb fa és kőutánzatokkal, különleges méretekkel, vagy technológiai megoldásokkal.

Gyakorlatilag az új típusú vinyl padlók is a design padlók kategóriájába tartoznak, amit talán úgy definiálhatnánk a legjobban, hogy olyan alternatív melegburkolatok, melyek tartósak, mutatósak és többnyire nem tartalmaznak fa alapanyagot.

Ennél a pontnál sokan arra gondolnak, hogy: 'Na, akkor biztos műanyag!', de el kell oszlatnunk ezt a tévhitet, elvégre ez mégsem a 80-as évek, a technológiai fejlődés nem állt meg.

Az Avatara ebben tud újat mutatni

Először is, hozzájárul az egészséges lakókörnyezet kialakításához, valamint a környezetvédelemhez, másodsorban pedig elképesztően valósághű, legyen szó fa, vagy kő utánzatról. Tudjuk, minden bokormenti padlóboltban terem ilyen padló a szájhagyomány szerint, ezért inkább nézzük a tényeket.

Az Avatara design padló tulajdonságaiban olyan, mint egy jó vinyl padló: strapabíró, könnyen telepíthető és takarítható, valamint mentes a károsanyagoktól. Ezen felül még a környezeti terhelése is alacsony.

Ásványi alapú hordozóréteg

Vagyis Talcusan, ami krétából, polipropilénből és szilikátokból áll. Ez az okosan megtervezett hordozóréteg nem csak alacsony károsanyag kibocsátással jár, de fenntartható módon állítható elő, és a végtermék is mentes mindenféle az egészségünkre káros hatással bíró dologtól (PVC, klór, lágyítószerek, oldószerek, ftalátok).

Strapabíró felület

Az úgynevezett Multisense polimer bevonat gondoskodik arról, hogy egy könnyen tisztítható, rendkívül karcálló, de mégis rugalmas, meleg érzetű felületet kapjunk végeredményül.

A képekért görgessen lejjebb ☟

Avatara az élethű design padló

A piacon rengeteg művi hatású vinyl, vagy design padló felületet láthatunk. Talán ahhoz tudnánk hasonlítani, mint amennyire a 80-as, 90-es évek tengerpartos tapéta poszterei tudták imitálni a valóságot: torzítva.

Az Avatara nem esik ebbe a hibába, ugyanis egyáltalán nincs benne dekor papír réteg, mivel teljes egészében digitális nyomtatással kerül a mintázat a felületre.

9-szer természetesebb hatású, mint a hagyományos design padlók

Ennek köszönhetően nem csak a színek, és a mintázatok természetes hatásúak, hanem az összkép is. Ugyanis összesen 24 különböző panel megjelenést tudtak kialakítani a digitális nyomtatással, így a mintázat (p. repedések, erezet, csomók) ismétlődését gyakorlatilag észre sem vesszük.

Technikailag 9 m2-ig ismétlődésmentes a megjelenése, az ennél nagyobb alapterület esetében az emberi szem már nem érzékeli az ismétlődéseket ebben a változatosságban.

Tapintásra is élethű

Az, hogy a felület nem csak látványra, de érzetre is teljesen valósághű, a digitális szinkronpórus struktúrának köszönhető. Ez a technológia teszi lehetővé a mélységi hatást, ugyanis a mintázatot belenyomják a polimer felületbe.

Mindenhova ajánljuk

Más melegpadlókkal ellentétben az Avatara teljesen vízálló, így nem is kérdés, hogy kerülhet-e a fürdőszobába, vagy a konyhába. A strapabírósága révén nem csak otthoni, de közüzemi használatra is alkalmas (32-es igénybevételi osztály!).

Letehetjük télikertbe, vagy erősen benapozott helyiségekbe (pl. panoráma ablakok elé), mivel nem hőre táguló anyagról van szó, és az UV sugárzást is jól bírja.

A laminált padlókkal ellentétben nem adnak ki jellegzetes kopogó hangot, (egyrészt a felépítésbeli különbség miatt, másrészt a kasírozott lépészajcsökkentő rétegnek köszönhetően is), így társasházakba is jó szívvel ajánljuk. A telepítése a szabadalmaztatott klikkrendszernek köszönhetően pedig egyszerű és gyors.

6 mm-es vastagságával felújításhoz is ideális, továbbá padlófűtésre is tehető. Három féle panel méret közül választhatunk: kő burkolat (38x77 cm), standard padló (20x129 cm), nagyméretű padló (24x180 cm).

Tájékoztató árak és ajánlatkérés

Az Avatara padló több kivitelben, méretben és színben választható.

Tájékoztató ár: 19.300 Ft+ÁFA /m2

Az árakról további információt az ajánlatkérés aloldalon talál.  A teljes színválasztékról, és a rendelhető kivitelekről érdeklődjön a bemutatótermünkben, vagy a gyártó weboldalán: www.terhuerne.com

Ajánlatot a padlo@mantu.hu email címen kérhet.

Mit fog szeretni az Avatara design padlóban?

Mit fog szeretni az Avatara design padlóban?

Azt, hogy nincs az egészségre káros hatása, és elképesztően valósághű mind érzetre, mind látványra.