Dureco - víznek ellenálló, kő és fautánzatú design padló - laminált padló áron

Dureco - víznek ellenálló, kő és fautánzatú design padló - laminált padló áron

Dureco - víznek ellenálló, kő és fautánzatú design padló - laminált padló áron
Izgalmas, modern és fenntartható padlóburkolatok

Izgalmas, modern és fenntartható padlóburkolatok

Korunk laminált padlóit sem megjelenésben, sem műszaki tulajdonságaikat tekintve nem lehet összehasonlítani a 20-30 évvel ezelőtti társaikkal. A technológia fejlődése miatt kinézetben (színek, felületek, pórusok), és lerakásukban (klikkrendszer) is teljes mértékben felülmúlják a régi modelleket. 

A laminált padló népszerűsége azért is töretlen, mert a legolcsóbb fa alapú melegburkolat, amely tartós, könnyen tisztítható, és egyre valósághűbben utánozza a természetes fa megjelenését. Rengeteg előnyös tulajdonsága mellett azonban számos hátránnyal is számolni kell. Bizonyára sokan találkoztak már az alábbi problémákkal:

 • A laminált padló felülete érzékeny az élesebb tárgyak (gyerekjáték, bútorlábak, stb) okozta karcolásokra
 • Ugyancsak érzékeny a felület a hegyes tárgyak (pl. cipő sarok) okozta benyomódásokra
 • A laminált padló érzékeny a vízre (pl. felmosó víz), ami idővel a szélek felhullámosodásához vezet

Ha Ön is megtapasztalta a laminált padlók fenti hátrányait és szeretne egy költségkímélő de tökéletes megoldást, akkor a Dureco ® padló lesz az Ön új padlóburkolata. Ha meggyőztük az előnyökről, akkor az árakért és ajánlatkérésért görgessen a lap aljára. Ha nem, akkor olvassa el további érveinket!

Dureco®, a tartós laminált padló

A ter Hürne általában elébe megy a vásárlói igényeknek, ebből a szempontból borítékolható volt a Dureco laminált padló megszületése. Ahogy arról a neve is árulkodik, a Dureco egy tartós (durable) és környezetbarát (ecologic) laminált padló, melynek legfőbb erénye a 24 órás ellenállóság a vízzel szemben.

A képekért görgessen lejjebb ☟

Felépítését és megjelenését tekintve a Dureco leginkább egy hagyományos laminált padlóhoz hasonlít, de műszaki megoldásaiban egy forradalmian új padló típusról beszélhetünk. A kiemelkedő műszaki tulajdonságokat a Seal technológia alkamazása garantálja.melynek köszönhetően optimálisan védett a víz és a mindennapi élet mechankkai terhelései ellen. (A Seal Technológia rejtelmeiről bővebben blogunkban olvashat.)

A SEAL technológia elemei
 • Smart Connect Pro élkialakítás - vagyis olyan pontos illesztések és klikkrendszer, ami megakadályozza a padlólapok között a víz beszivárgását a padlóba.
   
 • Spaciális hordozó réteg (magréteg) - vagyis egy olyan nagy sűrűségű faanyag (HDF), amelynek 15%-al nagyobb a sűrűsége (940 kg/m3) és így max. 5%-os térfogatváltozást produkál nedvesség hatására, szemben a hagyományos hordozórétegek 18%-val.
   
 • Allround safe - vagyis az élek kezelése egy vízzáró bevonattal, hogy a víz ne tudjon beszivárogni a fába.
   
 • Long Life Surface -  vagyis a felület ellenállóságának növelése speciális adalékanyagokkal (korund), hogy az esetleges sérülések ne szakítsák meg a felület vízzáró rétegét.

A padlóburkolatok vízállóságának mértékét a NALFA teszt igazolja.

Mi az a NALFA teszt?

Anélkül, hogy nagyon belemerülnénk a technikai részletekbe, a teszt során a padló 24 órán át ’ázik’ az illesztéseknél egy vízzel feltöltött gyűrű segítségével. A 24 óra leteltével, újraszárítás után pedig megvizsgálják, hogy mennyire engedte át a vizet, illetve mennyire duzzadt meg a hordozóréteg. Ha a duzzanat kisebb, mint 0,3 mm, mint pl. a Dureco esetében is, úgy víznek ellenáló laminált padlóról beszélünk.

Tartósság és ökológia

A Dureco nem csak a vízállóságban kiváló, de nyugodtan strapálhatjuk is. A fedő kopóréteg ásvány (korund) és gyanta keveréke, aminek köszönhetően AC5-ös ellenállási, valamint 33-as igénybevételi osztályú padlót kapunk. Vagyis, akár középületekben is alkalmazhatóak. A padló egyébként teljes egészében műanyag és káros anyagoktól mentes. 

Design

A gyártó a Dureco esetében is az új nyomtatási technológiára támaszkodott, így ennél a padlónál is megcsodálhatjuk a szinkronpórus struktúra előnyeit: a nyomtatás során a melamin gyantába is belenyomják az erezetet. Vagyis nem csak látszatra, de érzetre is egészen valósághű laminált padlót választhatunk.  

Tájékoztató árak és ajánlatkérés

A Dureco padló több méretben és színben választható.

Tájékoztató ár mintázattól és lapmérettől függően : 13.500 Ft+ÁFA /m2-től

Az árakról további információt az ajánlatkérés aloldalon talál.  A teljes színválasztékról, és a rendelhető kivitelekről érdeklődjön a bemutatótermünkben, vagy a gyártó weboldalán: www.terhuerne.com

Ajánlatot a padlo@mantu.hu email címen kérhet.

Mit fog szeretni a Dureco padlóban?

Mit fog szeretni a Dureco padlóban?

Azt, hogy egy ár-érték arányban verhetetlen modern padlót kap, ami vízálló, strapabíró, környezetbarát és teljesen valósághű.

Kapcsolódó

Mi is az a design padló?
Mi is az a design padló?

A design padló megnevezés egy gyűjtőfogalom azokra a nem hagyományos padlóburkolatokra, amelyek nem sorolhatóak be sem a laminált padlók, sem pedig a vinyl padlók kategóriájába. De akkor hova tegyük őket?

Valóban létezik-e vízálló laminált padló? - I. rész
Valóban létezik-e vízálló laminált padló? - I. rész

Egyre több építkező keres vízálló, fa hatású padlóburkolatot a konyhába, fa ürdőszobába vagy éppen a háztartási helyiségbe. Így aztán gombamódra szaporodik a vízálló padlóburkolatok kínálata. De valóban vízálló az, amit annak mondanak?

Mitől lesz vízálló egy laminált padló? II. rész
Mitől lesz vízálló egy laminált padló? II. rész

Mit jelent a vízállóság és melyek azok a műszaki tulajdonságok, melyek biztosítják azt? Hogyan győződhet meg arról, hogy egy lamináltpadló vagy fapadló valóban vízálló-e?