Dureco vízálló laminált padló

Dureco vízálló laminált padló

Dureco vízálló laminált padló
Izgalmas, modern és fenntartható padlóburkolatok

Izgalmas, modern és fenntartható padlóburkolatok

A mai laminált padlókat össze sem lehet hasonlítani a 20-30 évvel ezelőtti típusokkal. A technológia fejlődése miatt kinézetben (színek, felületek, pórusok), és lerakásukban (klikkrendszer) is teljes mértékben felülmúlják a régi modelleket. 

A laminált padlók népszerűsége azért is töretlen, mert olyan nagyrészt fa alapú melegburkolatok, amelyek tartósak, könnyen tisztíthatóak, és egyre valósághűbben utánozzák a fa padlók megjelenését. Rengeteg előnyös tulajdonságuk mellett azonban hátrányként jelent meg, hogy nem vízállóak, így nem minden helyiségbe és nem minden család vérmérsékletéhez alkalmasak.

Dureco, a vízálló laminált padló

A terHürne általában elébe megy a vásárlói igényeknek, ebből a szempontból borítékolható volt a Dureco laminált padló megszületése. Ahogy arról a neve is árulkodik, a Dureco egy tartós (durable) és környezetbarát (ecologic) laminált padló, melynek legfőbb erénye a 24 órás vízállóság.

A képekért görgessen lejjebb ☟

A műszaki tulajdonságait tekintve a Dureco egy laminált padló, de a gyakorlatban inkább egy teljesen új padló típusról beszélhetünk.  A felépítése és a kialakítása gondosan megtervezett, így szinte kompromisszumok nélkül megfelel az elvárásoknak. Több, mint 90%-ban szerves padló, amely SEAL technológiájának köszönhetően optimálisan védett a víz és a mindennapi élet egyéb terhelései ellen. 

SEAL technológia

Többféle vízállónak mondott laminált padlót kínálnak a piacon, azonban nem mindegyikre mondhatjuk, hogy valóban tudja teljesíteni a követelményket. A Dureco esetében a SEAL technológia több összetevőt is jelent: egyrészt eleve úgy dolgozzák fel a fa anyagot, hogy a nedvességgel szemben maximálisan védett legyen. Másrészt a körbefutó fugák le vannak zárva/lakkozva, azért hogy a nedvesség ne jusson be.

Harmadrészt a Smart Connect Pro klikkrendszer használata nemcsak egyszerű és gyors, de a keresztcsatlakozásnál is szoros záródást biztosító speciális profil formát terveztek hozzá, amely teljesen megakadályozza, hogy nedvesség kerüljön az illesztésekbe.

Ezen felül a Dureco HDF hordozóréteggel rendelkezik, amelynek 15%-al nagyobb a sűrűsége (940kg/m3), mint a normál MDF hordozórétegnek. Így a HDF réteg további előnye, hogy max. 5%-os térfogatváltozást produkál nedvesség hatására, míg a hagyományos hordozórétegek 18%-ot. 

Ezeknek köszönhetően a Dureco laminált padló 24 órás vízállósági garanciával rendelkezik, amit a NALFA duzzadásteszt igazol.

Mi az a NALFA teszt?

Anélkül, hogy nagyon belemerülnénk a technikai részletekbe, a teszt során a padló 24 órán át ’ázik’ az illesztéseknél egy vízzel feltöltött gyűrű segítségével. A 24 óra leteltével, újraszárítás után pedig megvizsgálják, hogy mennyire engedte át a vizet, illetve mennyire duzzadt meg a hordozóréteg. Ha a duzzanat kisebb, mint 0,3 mm, mint pl. a Dureco esetében is, úgy vízálló laminált padlóról beszélünk.

Tartósság és ökológia

A Dureco nem csak a vízállóságban kiváló, de nyugodtan strapálhatjuk is. A fedő kopóréteg ásvány (korund) és gyanta keveréke, aminek köszönhetően AC5-ös ellenállási, valamint 33-as igénybevételi osztályú padlót kapunk. Vagyis, akár középületekben is alkalmazhatóak. A padló egyébként teljes egészében műanyag és káros anyagoktól mentes. 

Design

A gyártó a Dureco esetében is az új nyomtatási technológiára támaszkodott, így ennél a padlónál is megcsodálhatjuk a szinkropórus struktúra előnyeit: a nyomtatás során a melamin gyantába is belenyomják az erezetet. Vagyis nem csak látszatra, de érzetre is egészen valósághű laminált padlót választhatunk.  

Tájékoztató árak és ajánlatkérés

A Dureco padló több méretben és színben választható.

Tájékoztató ár: 13.500 Ft+ÁFA /m2

Az árakról további információt az ajánlatkérés aloldalon talál.  A teljes színválasztékról, és a rendelhető kivitelekről érdeklődjön a bemutatótermünkben, vagy a gyártó weboldalán: www.terhuerne.com

Ajánlatot a padlo@mantu.hu email címen kérhet.

Mit fog szeretni a Dureco padlóban?

Mit fog szeretni a Dureco padlóban?

Azt, hogy egy ár-érték arányban verhetetlen modern padlót kap, ami vízálló, strapabíró, környezetbarát és teljesen valósághű.