Hywood vízálló fa padló

Hywood vízálló fa padló

Hywood vízálló fa padló
Izgalmas, modern és fenntartható padlóburkolatok

Izgalmas, modern és fenntartható padlóburkolatok

Természetes valódi fából készült, mégsem parketta. Elképesztően ellenálló, mégsem design padló. Na, mi lehet ez? Eláruljuk, egy igazi 21. századi hibrid, amely egyesíti a valódi fa természetességét és a design padlóburkolatok leghasznosabb tulajdonságait. (Design padlónak nevezzük a nem természetes anyagokból készülő "laminált padló" -szerű burkolatokat, mint például a vinyl padlók vagy un. rigid padlók.) 

A mindennapos használat igénybevétele számos veszélyt rejt a padlóburkolatokra (fa parketták, laminált padlók, design padlók, kő burkolatok) nézve. Minden háziasszony retteg a a széklábak vagy a gyerekjátékok által okozott karcolásoktól, a leeső tárgyak által okozott mély benyomódásoktól (ne adj Isten a kőburkolatoknál a töréstől), a résekbe és repedésekbe beülő eltávolíthatatlan szennyeződésektől. 

És akkor még nem ejtettünk szót a fa padlók legnagyobb rémálmáról, a vízről. Pedig még csak nem is egy katasztrofális következményekkel járó nagyobb csőtörésre gondolunk, hanem egy egészen hétköznapi virágöntözésre.

Ezekkel a veszélyekkel szerencsére könnyedén megbirkózik a világ jelenleg egyetlen vízálló fapadlója a Hywood. A világszabadalomnak számító három különböző innovatív és intelligens technológia kombinációja  létrehozta a világ legellenállóbb fa padlóját. 

Ennek eredményeképpen a Hywood fa padló vízálló, kiemelkedően ellenálló a karcolásokkal, valamint a felületi sérülésekkel szemben, és nem gyűjti magába a szennyeződéseket sem.

Ha Ön is rajong a fáért, ugyanakkor nem szeretne kompromisszumot kötni a funkcionalitás terén, akkor a Hywood fa padlót Önnek tervezték!

Ezeknek köszönheti a Hywood fa padló az ellenálló képességét

Az extrém stabilitást keménységet és a felületi ellenállóságot nagy részben a porított fa és gyanta keveréke biztosítja, azaz a Wood Powder® technológia, melyet magas hőmérsékleten és nagy nyomással illesztenek össze a fa felülettel és a hordozóréteggel. Összehasonlítva egy puha fenyő hordozóréteggel, jelentős különbségről beszélhetünk az ellenállóképesség terén.

A Nature Protect® egy rendkívül strapabíró speciális bevonat, ami lezár minden pórust a fa felületen, így a szennyeződések nem tudnak megtapadni bennük.

Azonban a Hywood legnagyobb előnye a vízállóság, amelyet jelenleg egyetlen más fa padlóról nem mondhatunk el.

Ez a fa padló tényleg vízálló!

Ideje megválni a régi előítéletektől a fa padlók vízállóságával kapcsolatban. Tény, hogy a hagyományos fa padlók nem igazán szeretik a vizet, hiszen ha valami rosszul sül el, és nem takarítjuk fel gyorsan, akkor a fa felszívja az összes nedvességet és megduzzad. Ráadásul foltosan szárad meg, a deszkák szélei pedig megemelkednek, ami nem csak ronda, de botlásveszéllyel jár.

A Dureco padló esetében megismert Aqua Seal® technológia különböző módszereket alkalmaz a teljes körű nedvesség elleni védelemhez, ami még akkor is véd, ha nincs lehetőségünk azonnal feltörölni a vizet. A fenti képen jól látható, hogy a padlólapok széle nincs megduzzadva, vagy eldeformálódva az illesztéseknél sem, pedig 24 órát töltöttek folyadék alatt.

A vízállósághoz a Wood Powder® technológia, a zárt felületet eredményező Nature Protect® felület, a nagy sűrűségű hordozóréteg, valamint a vízálló ClickitEasy Pro profil is hozzájárul. Mindezt természetesen a 24 órás NALFA-teszt is igazolja.

Ennek köszönhetően a Hywood vizes helyiségekben is (pl. fürdőszoba, konyha, stb) alkalmazható. 

Nem kell félteni a nehéz bútoroktól, vagy a karcolódástól

A felépítésének köszönhetően a nehéz bútordarabokat is elbírja a hátán, szóval nyugodtan mehet rá a házi könyvtár. De akár az otthoni irodában is letehetjük, a szék görgői nyom nélkül siklanak rajta. Sőt, a gravitáció áldozatává vált tárgyak sem hagynak durva sérüléseket, benyomódásokat a felületen.

Az alábbi képen néhány padló típus és a Hywood vízálló fa padló benyomódás tesztjének eredménye látható. Jól látszik, vagyis szinte alig látszik a Hywood felületén az okozott sérülés.

Hywood vízálló fa padló benyomódás teszt

Egy fa padló esetében szinte elkerülhetetlen, hogy a mindennapi használat során ne karcolódjon meg. És ha már egyszer így történt, a karcok csak nehezen javíthatóak, már ha ez egyáltalán lehetséges.

A Hywood esetében a Wood Powder® technológia garantálja a megfelelő stabilitást és keménységet, a Nature Protect® felületkezelés pedig lezárja a felületet, így nem hagy lehetőséget a mikrokarcok keletkezésének. Úgyhogy egy hagyományos fa padlóval ellentétben a Hywood-ot az egész házban használhatjuk.

A fenti képen az látható, hogy egy éles vágószerszámmal, szándékosan mekkora sérülést lehet okozni néhány hagyományos és a Hywood fa padló felületén. Jól látható, hogy a Hywood esetében egy ennyire durva beavatkozás kevésbé hagyott nyomott, mint pl. a hagyományos fa padlón, vagy akár a vinyl padlón is.

Viszlát kosz!

Említettük, hogy a fa padlók legnagyobb ellensége a víz. Ironikus módon, a tisztán tartáshoz szükséges felmosással  (ami a hagyományos fa padlók esetében inkább alaposan kifacsart nedves törlés) oszlathatjuk el a legjobban a pórusokba a szennyeződéseket, amik aztán idővel egyre jobban láthatóvá válnak.

Hywood vízálló fa padló felülete

A Hywood esetében a Nature Protect® felületkezelés gondoskodik arról, hogy ne csak karcmentes, de tiszta is maradjon a padló, így a tisztításuk egyszerű, és gyors.

Panelméretek és színek

A Noblesse kollekció révén extra széles deszkákból (2,375 mm x 270 mm) választhatunk. A Classic kollekció nevéhez mérten standard panel mérettel rendelkezik (2.197 mm x 233 mm), ráadásul a keresett tölgyfajták  mellett a kőris és a dió kiviteleket  is megtalálja.

A halszálkás felületek mintái standard és extra széles panelméretben is kaphatóak, azonos színekben.Ráadásul a szabadalmaztatott CLICKitEASY HB profil nagyon egyszerűvé teszi a halszálkás panelek beépítését. 

Tájékoztató árak és ajánlatkérés

A Hywood vízálló fa padló padló több méretben és színben választható.

Tájékoztató ár: 26.500 Ft+ÁFA /m2

Az árakról további információt az ajánlatkérés aloldalon talál.  A teljes színválasztékról, és a rendelhető kivitelekről érdeklődjön a bemutatótermünkben, vagy a gyártó weboldalán: www.terhuerne.com

Ajánlatot a padlo@mantu.hu email címen kérhet.

Mit fog szeretni a Hywood fa padlóban?

Mit fog szeretni a Hywood fa padlóban?

Azt, hogy ugyanúgy használható, ahogy egy laminált, vagy design padló, nem kell félteni a sérülésektől, vagy a víztől. Kiválósága mellett a Hywood valódi fatermék - természetes, fenntartható és egészséges otthoni környezetet biztosít.

Kapcsolódó

VIDEÓ! Megmutatjuk, mik a Hywood erősségei!
VIDEÓ! Megmutatjuk, mik a Hywood erősségei!

Néhány rövid videóban bemutatjuk a Hywood legelőnyösebb tulajdonságait annak, aki csak a szemének hisz.