Hywood - új generációs karc-, ütés és víznek ellenálló fa padló

Hywood - új generációs karc-, ütés és víznek ellenálló fa padló

Hywood - új generációs karc-, ütés és víznek ellenálló fa padló
Izgalmas, modern és fenntartható padlóburkolatok

Izgalmas, modern és fenntartható padlóburkolatok

Természetes valódi fából készült, mégsem fa parketta. Elképesztően ellenálló, mégsem design padló. Na, mi lehet ez? Eláruljuk, egy igazi 21. századi hibrid, amely egyesíti a valódi fa természetességét és a design padlóburkolatok leghasznosabb tulajdonságait. 

Hywood, ami kinézetre parketta, tulajdonságaiban design padló

Kutatások alapján a vásárlók több, mint fele a legnemesebb valódi fa parkettát szeretné a lakásába. A magas bekerülési ár és a parketták felületi sérülékenysége miatt azonban sokan végül másképpen döntenek.

Melyek a legfőbb félelmeink a fával kapcsolatban?

  • Érzékeny a karcolódásokra
  • Érzékeny a benyomódásokra
  • Érzékeny a szennyeződésekre
  • Érzékeny a nedvességre
  • Magas ár

Mindez azonban a múltté! A legújabb feljesztésű Hywood fa padló esetén nem kell többé félni a fenti hiányosságoktól.

A Hywood fa padló megjelenésben 100% fa, ellenáll a víznek, kiemelkedően ellenálló a karcolásokkal, valamint a felületi sérülésekkel szemben, és nem gyűjti magába a szennyeződéseket sem és az ára is megfizethető.

Hywood parketta nappaliban

Ha Ön is rajong a fáért, ugyanakkor nem szeretne kompromisszumot kötni a funkcionalitás terén, akkor a Hywood fa padlót Önnek tervezték!

Mitől ennyire ellenálló a Hywood a sérülésekkel szemben?

Az extrém mechanikai szilárdságot és a felületi keménységet nagy részben a porított fa és gyanta keverékű hordozó réteg biztosítja, azaz a Wood Powder® technológia, melynek során  magas hőmérsékleten és nagy nyomáson préselik azt össze a fa koptató felülelettel. 

A Nature Protect® egy rendkívül strapabíró speciális bevonat, ami lezár minden pórust a fa felületén, így a szennyeződések nem tudnak megtapadni benne.

Azonban a Hywood legnagyobb előnye a vízzel szembeni ellenállóság, amelyet jelenleg egyetlen más fa padlóról nem mondhatunk el.

Ez a fa padló tényleg ellenáll a víznek!

A Hywood vízállóságát a  Dureco padló esetében már megismert Aqua Seal® technológia biztosítja. Mivel fáról beszélünk, nem arról van szó, hogy "akváriumot" csinálhatunk belőle, hanem arról, hogy a rendeltetésszerű használat során előforduló vízterhelést károsodás nélkül kibírja.

Így például a fürdőszobában vagy a konyhában kiömlő víz nem fogja károsítani a Hywood fa padlót, amennyiben a vizet 24 órán belül eltávolítjuk a felületről. Mindezt természetesen a 24 órás NALFA-teszt is igazolja.

Ennek köszönhetően a Hywood vizes helyiségekben is (pl. fürdőszoba, konyha, stb) alkalmazható. 

Ellenáll a karcoknak és a benyomódásoknak

A Hywood karc és ütésállósága a prémium laminált és design padlókkal vetekszik. Az alábbi képen néhány padló típus és a Hywood fa padló benyomódás tesztjének eredménye látható. Jól látszik, vagyis szinte alig látszik a Hywood felületén az okozott sérülés.

Ugyancsak érdekes a karc teszt eredménye. ahol a Hywood lényegesen jobban teljesít, mint a hagyományos fa parketta vagy a vinyl padló. A karcállóság már-már a prémium laminált padlóét közelíti.


Viszlát kosz!

Említettük, hogy a fa padlók legnagyobb ellensége a víz. Ironikus módon, a tisztán tartáshoz szükséges felmosással  (ami a hagyományos fa padlók esetében inkább alaposan kifacsart nedves törlés) oszlathatjuk el a legjobban a pórusokba a szennyeződéseket, amik aztán idővel egyre jobban láthatóvá válnak.

Hywood vízálló fa padló felülete

A fenti képen egy hagyományos fa parketta és annak felületi lakkozása látható. Jól látszik, hogy a lakk nem hatol le a pórusok aljára, így ott nem védi a fát a szennyeződéstől. Alul a Hywood lakkozása teljes egészében kitölti a pórusokat. A jobb oldali képeken pedig az látszik, hogy a hagyományos lakkozású fa padló a szennyeződés hatására csúnyán elszíneződik.

Panelméretek és színek

A Noblesse kollekció révén extra széles padló lapokból (2,375 mm x 270 mm) választhatunk. A Classic kollekció nevéhez mérten standard panel mérettel rendelkezik (2.197 mm x 233 mm), ráadásul a keresett tölgyfajták  mellett a kőris és a dió kiviteleket  is megtalálja.

A halszálkás felületek mintái standard és extra széles panelméretben is kaphatóak, azonos színekben.Ráadásul a szabadalmaztatott CLICKitEASY HB profil nagyon egyszerűvé teszi a halszálkás panelek beépítését. 

Tájékoztató árak és ajánlatkérés

A Hywood  fa padló több méretben és színben választható.

Tájékoztató ár designtól és táblamérettől függően: 27.800 Ft+ÁFA /m2-től

Az árakról további információt az ajánlatkérés aloldalon talál.  A teljes színválasztékról, és a rendelhető kivitelekről érdeklődjön a bemutatótermünkben, vagy a gyártó weboldalán: www.terhuerne.com

Ajánlatot a padlo@mantu.hu email címen kérhet.

Mit fog szeretni a Hywood fa padlóban?

Mit fog szeretni a Hywood fa padlóban?

Azt, hogy ugyanúgy használható, ahogy egy laminált, vagy design padló, nem kell félteni a sérülésektől, vagy a víztől. Kiválósága mellett a Hywood valódi fatermék - természetes, fenntartható és egészséges otthoni környezetet biztosít.

Kapcsolódó

VIDEÓ! Megmutatjuk, mik a Hywood erősségei!
VIDEÓ! Megmutatjuk, mik a Hywood erősségei!

Néhány rövid videóban bemutatjuk a Hywood legelőnyösebb tulajdonságait annak, aki csak a szemének hisz.

Valóban létezik-e vízálló laminált padló? - I. rész
Valóban létezik-e vízálló laminált padló? - I. rész

Egyre több építkező keres vízálló, fa hatású padlóburkolatot a konyhába, fa ürdőszobába vagy éppen a háztartási helyiségbe. Így aztán gombamódra szaporodik a vízálló padlóburkolatok kínálata. De valóban vízálló az, amit annak mondanak?

Mitől lesz vízálló egy laminált padló? II. rész
Mitől lesz vízálló egy laminált padló? II. rész

Mit jelent a vízállóság és melyek azok a műszaki tulajdonságok, melyek biztosítják azt? Hogyan győződhet meg arról, hogy egy lamináltpadló vagy fapadló valóban vízálló-e?

Mi is az a design padló?
Mi is az a design padló?

A design padló megnevezés egy gyűjtőfogalom azokra a nem hagyományos padlóburkolatokra, amelyek nem sorolhatóak be sem a laminált padlók, sem pedig a vinyl padlók kategóriájába. De akkor hova tegyük őket?