Fachwerk ajtók

Fachwerk ajtók

Fachwerk ajtók
Szép ajtók egy életre

Szép ajtók egy életre

Egy karizmatikus furnér felület kis extrával

A Fachwerk kollekció egy izgalmas, rusztikus megjelenésű furnérozott tölgy ajtó családot takar, melyet egy titkos összetevő tesz különlegessé.

Talán Ön is járt már igazi parasztházban, ahol az ajtók igazi nyersessége, kezeletlensége minden értelemben természetes dolog. Bár azok az ajtók műszakilag nem biztos, hogy minden igényt kielégítenek, a megjelenésük kétségtelenül romantikus és vadregényes hangulatot idéz meg azonnal.

Ez a milliő és hangulat ihlette a Fachwerk felületet, melynél az ajtólapot egy vékony textil alapú réteggel borítják, ami kitölti a tölgy furnér természetes repedéseit és lyukait. Végül egy átlátszó lakkréteggel fedik le a felületet, ami védi az ajtólapot a sérülésektől. 

A képekért görgessen lejjebb ☟

A különleges Fachwerk színek

A textil alapú kitöltő réteg csak a kezdet, az igazi varázslat a színek előállításánál történik. 
A Bronze modell különlegessége például abban rejlik, hogy a felületet gyakorlatilag 'megfőzik'. Folyamatosan forró vízben melegítik a lemezeket, amíg azok elérik az érett, bronzos színárnyalatot. Továbbá speciálisan vágják rá őket a felületre: egy erőteljesebb, durva felszínű lemez mellé egy simább és világosabb kerül.  A főzés kihozza a farostokat, így kapjuk meg az enyhén érdes, rusztikus felületet.
A Nature modell esetében a legegyszerűbb a varázslat, ugyanis nem kezelik a furnért semmivel, hogy ezzel is erősítsék a felület érintetlen karakterét. A Bronze és Nature felületeket választhatja csomómentes Fachwerk Light kivitelben is.
A Titan modell egyedi színvilágával a hűvös, kimért eleganciát képviseli a másik két modellel szemben. Nevét a titániumról kapta, különleges színét pedig úgy érik el, hogy a furnér lemezeket hideg vizes fürdőbe merítik, ahol kő színű vízben áznak. 
A Maron a Fachwerk család legújabb tagja, barnás meleg árnyalatával teljessé teszi a kollekciót. 

Tájékoztató árak

Fachwerk furnéros beltéri ajtóink induló alap ára: 350.000 Ft+ÁFA
Ez az ár tájékoztató jellegű, nem tartalmazza az egyedi méretek és kivitelek (pl. toló, vagy üveghely kivágás,síkban záródás) felárát, valamint a kilincs árát. 
Az árakról további információt az ajánlatkérés aloldalon talál.
A teljes színválasztékról, és a rendelhető kivitelekről érdeklődjön a bemutatótermünkben.

 

Mit fog szeretni a Fachwerk ajtóinkban?

Mit fog szeretni a Fachwerk ajtóinkban?

A közelről is jól látható csomókat, repedéseket amiktől valóban olyan rusztikus hatású lesz az ajtó, mintha egy igazi parasztházból került volna otthonába.

Kapcsolódó

Így készül a furnér lemez
Így készül a furnér lemez

A fa az egyik legrégibb építőanyag, ami a tartósságot, a természetességet, és a minőséget képviseli. Nem véletlen, hogy ennyi értékes bútor készül belőle. De vajon, hogy készül a furnér felület?

Milyen egy tartós beltéri ajtó?
Milyen egy tartós beltéri ajtó?

Akár egy beltéri ajtóról is könnyen el tudjuk dönteni, hogy tetszik, vagy sem, de mi a helyzet a tartóssággal? Hogyan állapítsuk meg, hogy a választott termék vajon tartósnak bizonyul-e?

Kis furnérhatározó
Kis furnérhatározó

Sokan csak a beltéri ajtó vásárlása előtt találkoznak a furnéros, furnérozott, esetleg a fafurnéros szavakkal. De mit is jelentenek ezek pontosan?

Ajtóstílus magazin tervezgetőknek
Ajtóstílus magazin tervezgetőknek

Kíváncsi rá, hogy mik a legújabb beltéri ajtó trendek, vagy, hogy mire kell figyelnie az ajtók kiválasztásánál? Lapozzon bele magazinunkba, hogy Ön is felkészülten vágjon neki az ajtóvásárlásnak.

Hogyan készülnek a Fachwerk ajtók?
Hogyan készülnek a Fachwerk ajtók?

A Fachwerk furnérozott ajtók mindegyike egyedülálló, és megismételhetetlen műalkotás, igazi unikum. Ha kíváncsi arra, hogyan készülnek, ebből az anyagunkból megtudhatja.