Kőhatású padlóburkolatok

Kőhatású padlóburkolatok

Kőhatású padlóburkolatok
Izgalmas, modern és fenntartható padlóburkolatok

Izgalmas, modern és fenntartható padlóburkolatok

Ha építészeti fórumok, vagy csúcskategóriás otthonok online galériáit böngésszük, nem meglepő, hogy pazar, luxus megjelenésű előszobákat, konyhákat és fürdőszobákat látunk gyönyörű kőburkolatokkal.

Kétségtelen, hogy a természetes anyagoknál nincsen szebb, de mit tegyenek azok az építkezők és felújítók, akik szűkebb költségkerettel rendelkeznek, így nem engedhetik meg maguknak a legdrágább megoldásokat?

Kőhatású padlóburkolat ter Hürne

A megoldás a kő hatású design padló

A nyomdatechnológia fejlődése lehetővé tette, hogy a hagyományos laminált, vagy vinyl padlók fa illetve kőutánzatú reprodukciói ma már szinte a megszólalásig hasonlítanak a természetes anyagokra.

Mivel ezek ára lényegesen kedvezőbb, mint a valódi fa vagy kőfelületeké, ezért komoly versenytársat jelentenek azon vevők számára, akik a költségeket ésszerű kereteken belül akarják tartani.

A félreértések elkerülése végett fontos kiemelni, hogy az alternatív termékek nem mindegyike nevezhető olcsónak. Vannak ugyan kimondottan olcsó gyártók, de ezen termékek természetessége, élethűsége és műszaki színvonala, hagy némi kívánnivalót maga után. 

Így ha valaki minőségi terméket keres, ami igényes környezetben is jól mutat, annak érdemes a drágább gyártók kínálatából választani.

Kőhatású padló - ter Hürne

Méretek

A lakberendezési trendek középpontjában a nagy táblaméretű burkolatok állnak. Minél nagyobb azonban egy csempeméret vagy járólapméret annál borsosabb az ára. A jó hír, hogy a design padlók esetén a nagy táblaméret is alapáras.

A kínálatunkban található ter Hürne kőhatású padlóburkolatok választható táblaméretei:

  • AVATARA - 776 x 387 mm
  • DURECO - 635 x 327 mm
  • SOYA STONE PERFORM - 1213 x 603 mm, vagy 908 x 450 mm

Miért kedvezőbb kőhatású burkolatot választani?

Itt nyilván nem két kőhatású burkolat közötti választásról van szó. Ebben az esetben ugyanis nem érdemes olcsót választani. Még csak nem is arról van szó, hogy a kőhatású burkolatok ára lényegesen alacsonyabb a természetes kőburkolatnál. Egy reprodukció ára ugyanis mindig olcsóbb, mint az eredeti festményé.

A számottevő árkülönbség a lerakási munkadíjakban van

Köztudott dolog, hogy a hidegburkolási (csempe, kő)  anyag és munkadíjak sokkal magasabbak a melegburkolásénál (parketta, laminált padló, stb). Az aktuális legalacsonyabb munkadíjak a hidegburkolatoknál min. 10.000,- Ft-nál kezdődnek. Melegburkolat esetén ez az ár akár a fele is lehet. Így 20 m2 felületnél máris 100.000,- Ft különség adódik.

De ez még nem minden. Képzeljék el, hogy egy 20 m2-es meglévő konyhai, vagy előszoba járólapot kellene kicserélni. Ha ezt egy új járólappal képzeljük el, akkor 2023-ban a következő költségekkel kell számolni a burkolat ára nélkül:

  1. A meglévő burkolat feltörése, sitt elszállítással min. 5.000,- Ft/m2
  2. A felület kiegyenlítése, mélyalapozás min. 5.000,- Ft/m2
  3. Burkolási munkadíj min. 10.000,- Ft/m2
  4. Segédanyagok (ragasztó, fúga) min. 1.000,- Ft/m2

Ha mindent összeszámolunk, akkor a teljes költség járólap nélkül 21.000,- Ft/m2, azaz 20m2 esetén 420.000,- Ft.

Ha egy kőutánzatú designpadlót választ, akkor a következő költségek lépnek fel:

  1. Alátét fólia (2-3 mm-es) a meglévő burkolatra kb. 3.000,- Ft/m2
  2. Burkolási munkadíj kb. 5.000,- Ft/m2

Ez összesen 8.000,- Ft/m2, vagyis 20 m2 esetén a megtakarításunk min. 260.000,- Ft

Érdemes tehát mindenképpen megvizsgálni, hogy milyen kőhatású burkolat jöhet számításba.

Melyik kőhatású padlót válassza a sok közül?

Az első választási szempont mindenki számára a design, vagyis a felület mintázata és színe. Igen ám, de ugyanaz a felület, design sokszor ugyanollyannak kinéző, de mégis különbőző felépítésű és szerkezetű padlólapon is megtalálható. 

Többféle kivitelt is kínálunk, melyek mindegyike más-más használati értékkel bír. Tanácsadóink részletes útmutatással segítenek választani az alábbi típusok közül:

AVATARA STONE EDITION - az élethű, vízálló és PVC mentes design padló

DURECO STONE LINE - víznek ellenálló design padló laminált padló áron

SOYA STONE PERFORM - PVC mentes vinylpadló, a felújítások bajnoka

Jöjjön el bemutatótermünkbe és válassza ki élete padlóburkolatát!

Mit fog imádni a ter Hürne kő hatású padlóburkolataiban?

Mit fog imádni a ter Hürne kő hatású padlóburkolataiban?

Azt, hogy igényes környezetben is jól mutatnak, fenntartható és exkluzív választási lehetőséget jelentenek a valódi kőrburkolatok mellett. Ráadásul nagy táblaméretben is felár nélküliek, és a lerakási díjra sem kell annyit költenie, mint a járólapok esetén.

Kapcsolódó

Mi is az a design padló?
Mi is az a design padló?

A design padló megnevezés egy gyűjtőfogalom azokra a nem hagyományos padlóburkolatokra, amelyek nem sorolhatóak be sem a laminált padlók, sem pedig a vinyl padlók kategóriájába. De akkor hova tegyük őket?

Valóban létezik-e vízálló laminált padló? - I. rész
Valóban létezik-e vízálló laminált padló? - I. rész

Egyre több építkező keres vízálló, fa hatású padlóburkolatot a konyhába, fa ürdőszobába vagy éppen a háztartási helyiségbe. Így aztán gombamódra szaporodik a vízálló padlóburkolatok kínálata. De valóban vízálló az, amit annak mondanak?

Mitől lesz vízálló egy laminált padló? II. rész
Mitől lesz vízálló egy laminált padló? II. rész

Mit jelent a vízállóság és melyek azok a műszaki tulajdonságok, melyek biztosítják azt? Hogyan győződhet meg arról, hogy egy lamináltpadló vagy fapadló valóban vízálló-e?